fbpx

Vaffelkino må bytte film

Radio Rjukan12. september 20234min
vaffelkino

Kinosjef Robert Jenbergsen gledet seg stort til den godbiten det ville være å ha førpremiere på Nils Gaups nye historiske film Sulis 1907, men den rekker ikke å bli ferdig før den har ordinær premiere 6. oktober. Istedet må kinosjefen sette opp Jesus Revolution.

Vaffelkino, som før het senior-kino, er for alle som kan se kino midt på dagen, og har blitt en stor suksess med sine månedlige forestillinger, og denne onsdagen i midten av september var det planlagt en skikkelig godbit. men slik skulle det ikke gå.

– Vi har fått beskjed om at filmen faktisk ikke rekker å bli ferdig til den datoen. det jobbes på spreng med å få den ferdig til premieren tre uker seinere. Det betyr at den nok blir vaffelkino i oktober istedet, og da altså ikke som førpremiere, sier kinosjefen.

Filmen Sulis 1907 handler om årsakene til at det blusset opp til opprør på grunn av brutale forhold i kobbergruvene i Sulitjelma der den sosialistiske aktivisten Helene Ugland maner til kamp samtidig med byggingen av Rjukan.

– Filmen ikke er ferdig i klippen enda. Dette beklager jeg veldig, men det er dessverre pent lite jeg får gjort med dette, men jeg mener vi har en film som jeg håper vil være en fin erstatning, og som jeg mener jeg går god for.

– Istedet setter jeg opp Jesus Revolution, som er en feelgood-film basert på en religiøs vekkelse som fikk stor oppmerksomhet i USA for litt over 50 år siden.

Jesus Revolution er den sanne historien om en åndelig oppvåkning tidlig på 1970-tallet og begynnelsen blant en gruppe hippier i sørlige California. På 1970-tallet leter den unge Greg Laurie (Joel Courtney) etter de riktige tingene på gale steder, helt til han møter Lonnie Frisbee (Jonathan Roumie), en karismatisk, omstreifende hippie-predikant.

Sammen med pastor Chuck Smith (Kelsey Grammer kjent fra Cheers og Frasier), åpner de dørene til Smiths forsømte kirke og opplever en uventet vekkelse av radikal og nyvunnet kjærlighet, som fører til det TIME Magazine kalte en «Jesus-revolusjon».

– Jeg er klar over at dette ikke nødvendigvis interesserer de samme gruppene. Jeg har sett filmen og syntes den var en fin feelgoodfilm, men et historisk drama er ikke nødvendigvis noe som interesserer de samme som vil like å se en feelgood-film om en spesiell historie fra USA, mener kinosjefen.

– Derfor er det viktig at dette kommer fram at det blir filmbytte, sier han, og forteller ellers at konseptet er et samme. I timen før stekes det vafler og severes med kaffe til den store gullmedalje inkludert i billetten. Det betyr at det bli tid til en god part også mellom gamle kjente.

– Heldigvis kjøper de fleste billetten like før forestilling til vaffelkino. Jeg har bare solgt en billett på forhånd, og da er det overkommelig å gi beskjed. Det er jo viktig for det kommer folk helt fra Hovin på disse kinoforestllingene, og det er veldig hyggelig, forteller Jenbergsen.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia