fbpx

USA og Sverige ser tungtvannsserien

Radio Rjukan8. februar 20163min
kot-sabotoererute_056b

NRKs TV-serie "Kampen om tungtvannet" forsetter sin seiersgang rundt om i verden, og selv et år etter at den ble vist på norsk TV, går serien for like mange seere i Sverige som i Norge for ett år siden. Det må selvfølgelig tas i betraktning at folketallet i Sverige er det dobbelte av Norge, men serien er likevel tidenes mest sette norske TV-serie i grannelandet.
Over 1,3 millioner svensker har benket seg for å se "Kampen om tungvattnet" som serien heter i Sverige, og som får gode skussmål i svensk presse. Det kan bety at svenskene kommer til Tinn for å se stedet der det hele fant sted.

Og mandag var det amerikanerne sin tur til å få se serien, som da hadde premiere på Netflix US, der under navnet "The Heavy Water War: Stopping Hitler's atomic Bomb". Det er for tidlig å si hva som er reaksjonene "over there", men det er kjent at det har vært mange spørsmål om seriens tilgjengelighet på ulike film- og TV-nettsteder. Interessen for andre verdenskrig er fortsatt stor i USA.

På verdens største filmnettsted ligger "Kampen om tungtvannet" med en karakter på 8,2, hvilket betyr at den er den norske serien gjennom tidenes om har høyest karakter der. (Det er hele 2400 som har lagt inn sin karakter.)
Da serien hadde gått på TV i Norge og før serien ble sendt ut opå DVD, var karakteren 8,8. det betyr at også publikum i utlandet som ser serien liker den svært godt.

Linker:
Kampen om tungtvannet på imdb

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia