fbpx

Tidenes norske Hollywood-år starter fredag den 13. med thriller-grøsser fra Trolljegeren-regissøren

Radio Rjukan13. januar 201710min
the-autopsy-of-jane-doe-brian-cox-emile-hirsch_6ff7

Fredag den 13. januar er nok ikke en tilfeldig valgt premieredato på kino i Norge for Trolljegeren-regissør André Øvredals "The Autopsy of Jane Doe". Filmen får også Norgespremiere på Rjukan kino fredag, og med foreløpig oppsatte visninger søndag og mandag også.

André Øverdal ble hentet rett til Hollywood etter det som er Norsk Films nest største suksess internasjonalt etter Hodejegerne. Regissøren av den filmen har nettopp gjort seg ferdig på Rjukan kino med en tjuvstart på året med "Passengers", som fortsatt går bra på kino i Norge og i USA, der den har inntatt 6.plass på topplista i sin tredje uke.
Filmen får gode skussmål fra publikum, selv om kritikerne har vært uenige. Filmen ligger på 7,1 på imdb.
Filmen har uansett spilt inn mer enn det dobbelte av sitt produksjonsbudsjett, og har passert 1,5 milliarder dollar i innspilte kinoinntekter siden premieren like rundt jul.
Nå jobber han med intet mindre enn 2 TV-serier og seks filmer, den eneste som er offentliggjort er TV-serien Jack Ryan.

Men nå er oppmerksomheten rettet mot "The Autopsy of Jane Doe", som er en thriller-grøsser som flere kritikere sier et den beste som har kommet det siste året. En score på 73 % på Rottentomatoes.com forteller at Øvredal har lykkes med sin debut også.
Filmen klarer å gi noen skikkelig gode skremsler og grøss, og vil gjøre jobben for Øvredal i Hollywood. Hans neste oppdrag blir "Mortal" og "Emergence", som det ikke er sluppet mye om foreløpig.

To Hollywoodproduksjoner fant veien til Norge ifjor. "Snømannen" får verdenspremiere 13. oktober, og "Downsizing" med Matt Damon får premiere i Norge januar 2018, og i USA rett etter jul 2017. Men de har ikke norsk regissør.

Men "de norske" Hollywood-filmene står i kø i 2017.
Aller størst forventning, og kanskje også fallhøyde, er det for Kon-Tiki-regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning med den femte Pirates-filmen, "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales" som får norsk verdenspremiere 26. mai. 

Død Snø og Kill Buljo-regissøren Tommy Wirkola har allerede i 2013 markert seg med sin Hollywood-debut med "Hansel & Gretel: Witch Hunters", som han selv skrev manus til. Der ligger en 2'er forresten i løypa, sannsynligvis i 2018. Og en ny kill Buljo 3 er også på planleggingsstadiet!
Men nå er han snart ute med sin andre Hollywood-filmatisering "What Happened to Monday" som nettopp er blitt kjøpt opp av Netflix for visning i USA og endel andre markeder.
Hva det vil bety for det norske markedet er uklart, og premieredato eller trailerr er ikke sluppet.
Filmen er en fremtidsvisjon som handler om at det er innført ettbarnspolitikk i Verden, for å unngå overbefolkning.
Her er Willem Dafoe, Glenn Close, Robert Wagner, Noomi Rapace på rollelista, sammen med norske Christian Rubeck, Pål Sverre Valheim Hagen, pluss Wirkola-kjenninger som Vegard Hoel, Stig Frode Henriksen, Ørjan Gamst og Daniel Berge Halvorsen.
Det finnes ingen trailer, men en fan-trailer.

25. august vil Lars Klevberg få sin regidebut i Hollywood, med langfilmgrøsseren "Polariod" basert på en kortfilm med samme navn. Nå har han fått budsjett og er igang med produksjonen.
Vi har ingen trailer til den, men traileren til den norske kortfilmen den er basert på ser du her:

 

Ellers vil Bølgen- og Ragnarok-regissør i år gå i gang med sin Hollywood-debut, storfilmen Tomb Raider i 2017, med premiere i 2018. Her har vi foreløpig ikke noe å vise.

Snømannen kommer til en kino nær deg 13. oktober, i regi av svenske Tomas Alfredson. Her er mange nordmenn på lista, blant annet Jacob Oftebro, sammen med stjerner som Michael Fassbender, Rebecca Fergusson, Val Kilmer, J.K. Simmons, Tony Jones, Charlotte Gainsbourg, James D'Arcy, Sofia Helin og Chloë Sevigny blant mange andre. 
Her er heller ingen trailer klar, men en fan-trailer har fått mange visninger på youtube.

Men av norske skuespillere er det flere som vil martkere serg kraftig i 2017.
Som f.eks Kristoffer Hivju i den siste sesongen av Games of Thrones, og med en rolle i Fast & Furious 8, som får Norgespremniere på Rjukan 14. april. Her er en trailer som ble sendt ut før jul:

Ingrid Bolsø Berdal fikk sin Hollywooddebut med "Chernobyl Diaries" i 2012, og var med i "Hercules" i 2014, før hun fikk en stor rolle i Westworld. Og hun er lovet en større rolle i sesong 2 av Westworld, basert på den klassiske sci-fien fra 1973.

Lisa Loven Kongsli som vi så i "Kompani Orheim" og "Løvekvinnen" er klar for dobbeltrolle som Menalippe i to superheltfilmer i 2017.
Wonderwoman 16. juni og Justice League med Ben Affleck, Amy Adams og Ezra Miller og i regi av Zack Snyder ("300" og "Watchmen") 17. november.

Og her er Justice League:

Aksel Hennie er etter "The Martian" ifjor klar for "Ares III" og en ny oppfølger til "Cloverfield" som ennå ikke har fått navn.

Kampen om Tungtvannet-skuespiller Christan Rubeck var før jul å se i Robert Zemeckis "Allied" med Brad Pitt og Marion Cotillard, og "Collide" med Nicholas Hoult, og har nye prosjekter på gang.

Så Norge har for alvor inntatt Hollywood. Det blir mye å glede seg til.

Mren først ut er altså denne helga "The Autopsy of Jane Doe" med André Øverdal bak kamera. 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia