fbpx

Starter opp papirkunst-museumsnettverk

Radio Rjukan27. oktober 20213min
Nettverksmøte 2021 foto M. Vangen NIA
Nordisk museumsnettverk for papirkunst. F.v. Mikael Tiderman og Pernilla Hjelt (SE), Anne-Cæcilie Fibiger (DK), Helene Brekke og Susanne Grina Lange (NO).

Et nordiske samarbeidet i gang og nå planlegges en stor kunstutstilling med nordisk papirkunst i 2025.

Torsdag 14. oktober og fredag 15. oktober møttes deltagerne i Nordisk museumsnettverk for papirkunst endelig på Notodden.
Representanter fra museene i Norge, Sverige og Danmark var samlet på Telemarksgalleriet på Notodden for å legge en plan for arbeidet i nettverket de neste fem årene.  Nettverket ble etablert i på Museum for papirkunst i Blokhus, Danmark i 2020 – rett før pandemien stengte alt ned.

Nå gjenoppstår endelig samarbeidet om papirkunst på tvers av landegrenser!

Deltagerne er Museum for papirkunst (DK), Frövifors Pappersbruksmuseum (SE) og Telemarksgalleriet/NIA (NO).
Målet med nettverket er å være et faglig nettverk som fremmer dialog og samarbeid på tvers av landegrensene.
Nettverket skal arbeide aktivt med å løfte frem og formidle papirkunst som kunstform og støtte samtidskunstnere som arbeider med papir som sitt medium.

I anledning av Marit Rolands store papirkunstutstilling Paper Drawing #33, møttes nettverket denne gangen på Telemarksgalleriet på Notodden.
På møtet ble det vedtatt å gå i gang med et større samarbeidsprosjekt rundt utstilling og formidling av papirkunst. Nettverket skal sammen utvikle en stor vandreutstilling med papirkunstenere som bor og arbeider i Norden. Til utstillingen skal det følge et spesielt formidlingsopplegg for barn og barnefamilier.

Nettverket skal møtes en gang i året.

Målet for 2022 er å innlemme et museum fra Finland i nettverket. Neste gang museumsnettverket møtes blir i Sverige på Frövifors Pappersbruksmuseum. Møte ble støttet av Nordisk kulturfonds oppstartsmidler.

Vedlagt foto: Nordisk museumsnettverk for papirkunst.

Foto: Målfrid Vangen/ NIA

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia