fbpx

Starter opp papirkunst-museumsnettverk

Radio Rjukan27. oktober 20213min
Nettverksmøte 2021 foto M. Vangen NIA
Nordisk museumsnettverk for papirkunst. F.v. Mikael Tiderman og Pernilla Hjelt (SE), Anne-Cæcilie Fibiger (DK), Helene Brekke og Susanne Grina Lange (NO).

Et nordiske samarbeidet i gang og nå planlegges en stor kunstutstilling med nordisk papirkunst i 2025.

Torsdag 14. oktober og fredag 15. oktober møttes deltagerne i Nordisk museumsnettverk for papirkunst endelig på Notodden.
Representanter fra museene i Norge, Sverige og Danmark var samlet på Telemarksgalleriet på Notodden for å legge en plan for arbeidet i nettverket de neste fem årene.  Nettverket ble etablert i på Museum for papirkunst i Blokhus, Danmark i 2020 – rett før pandemien stengte alt ned.

Nå gjenoppstår endelig samarbeidet om papirkunst på tvers av landegrenser!

Deltagerne er Museum for papirkunst (DK), Frövifors Pappersbruksmuseum (SE) og Telemarksgalleriet/NIA (NO).
Målet med nettverket er å være et faglig nettverk som fremmer dialog og samarbeid på tvers av landegrensene.
Nettverket skal arbeide aktivt med å løfte frem og formidle papirkunst som kunstform og støtte samtidskunstnere som arbeider med papir som sitt medium.

I anledning av Marit Rolands store papirkunstutstilling Paper Drawing #33, møttes nettverket denne gangen på Telemarksgalleriet på Notodden.
På møtet ble det vedtatt å gå i gang med et større samarbeidsprosjekt rundt utstilling og formidling av papirkunst. Nettverket skal sammen utvikle en stor vandreutstilling med papirkunstenere som bor og arbeider i Norden. Til utstillingen skal det følge et spesielt formidlingsopplegg for barn og barnefamilier.

Nettverket skal møtes en gang i året.

Målet for 2022 er å innlemme et museum fra Finland i nettverket. Neste gang museumsnettverket møtes blir i Sverige på Frövifors Pappersbruksmuseum. Møte ble støttet av Nordisk kulturfonds oppstartsmidler.

Vedlagt foto: Nordisk museumsnettverk for papirkunst.

Foto: Målfrid Vangen/ NIA

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia