fbpx

Spenning om lysmarsj-vær

Radio Rjukan9. september 20168min
gambit_norad_banner-forside_1200x500_d793

Utsettelsen av lyssetiingen irritert emange hyttefolk som kom til Tinn sist helg for å bli med på den historiske lyssettingen av Gaustastien med gratiskonsert med Sivert Høyem på Gaustatoppen som beløonning for de som tok turen.
– Vi kom for å få med dette, og det var skuffende at det ikke ble noe. Men når vi så været, er ser vi jo at det var en riktig avgjørelse, sier tilreisende hytteturist Thomas Larsen til Radio Rjukan.
Han ringer Radio Rjukan for å spørre om det lages dokumentar av marsjen.

Larsen var i en gjeng fra Oslo og Drammen som ville ha med seg turen lørdag, lånte hytte og et par de hadde med fikk tilogmed flytta jobbhelger for å bli med på den historiske begivenheten. Nå ble det gåtur opp i merket sti istyedet på søndag – uten konsert på toppen.

""– Gaustatoppen er knall i seg selv. Har gått opp fire ganger med søndagens tur, men det hadde blitt prikken over i'en med nattevandring og konsert. Nå blir det ikke tur på oss kommende helg, dessverre, men vi må jo si at vi forstår beslutningen. Det var ikke turvær lørdag kveld, selv om det var strålende tur i fantastisk vær på søndag.
Det var skuffende at været slo klikk akkurat lørdag. Det har jo vært supert både før og etter, sier Larsen, som håper at Norad lager mer enn reklamefilm av marsjen.
– Jeg håper det blir laget en liten dokumentar som kan tilbys TV-stasjoner. Så får vi i det minste se hva vi gikk glipp av, sier Larsen, som ønsker alle som skal gå lørdag lykke til.

Radio Rjukan lover å sende oppfordringen om en dokumentar videre.

Og at det ble utsettelse var en helt riktig beslutning. Ellers hadde hele arrangemenet utvikla seg til å bli en skandale.
Det var stiv kuling og tett tåke i fjellet, og langt ned i Vestfjorddalen lørdag kveld iog natt til søndag, før det igjen var glimrende vær fra søndag morgen.
Arrangøren priser seg lykkelig over at beslutingen om én ukes utsettelse ble gjort.

Mandag så langtidsvarselet skremende nok ut til at det skullev ære strålende vær hele uka, men regn igjen hele lørdagen og natt til søndag 17.- 18. september. Det har heldigvis retta seg litt siste døgn. Nå viser i skrivende stund langtidsvarselet av regnvarselet har beveget seg nærmere, og at regnet nå skal gi seg midt på lørdagen. Men det er fortsatt et usikkert varsel, som følge av at det er en del dager til ennå, ifølge Meteorologisk Institutt.

Tidligere Radio Rjukan-saker om prosjektet:
Gjør det umulige mulig
Idéflom på mulig-umulig-møte 
Skal lyssette Gaustatoppen-sti
Sivert Høyem-konsert på Gaustatoppen
3.000-5.000 lyssetter Gaustastien?
Norad vurderere utsatt nattevandring
Nattevandring utsettes en uke

Arrangementsfakta:
Verdens vakreste fjellvandring opp "Opplysningsløypa"
Med konsert med Sivert Høyem på Gaustatoppen.
Lørdag 17. september 2016
Starten går fra Stavsro klokka 20.
På vei opp er det 17 lyssatte stopp som informerer om FNs bærekraftsmål.
Konserten med Sivert Høyem er ca. kl 23.
Ha med lys, mest anbefalt er hodelykt.
Ta buss til og fra arrangementet.

Linker:
Facebookeventet "Verdens vakreste nattevandring"
Norads arrangementsside "Norad/umuligemulig"
Norad på facebook
Norad på nett
Den norske turistforening på nett
Tinn kommune på nett 
Gaustabanens nettside

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia