fbpx

Spansk TV besøkte Andreu Jacob

Radio Rjukan24. mai 20152min
andreu-jacob-spaniatv4_3c5c

Den anerkjente spanske musikeren Andreu Jacob har etablert seg i Tinn, og det fanger Spansk TVs oppmerksomhet.
Igår var et reportasjeteam fra Catalonia plass på Rjukan og Vemork for å fortelle om hvorfor Jacob har flyttet til Rjukan og Norge, og hans musikalske liv og levned her.

""Ordfører Steinar Bergland møtte TV-kanalen ved Vemork, og fikk anledning til å sette Rjukan på kartet for millioner av spanske TV-seere. Det er nå klart at TV-serien Kampen om tungtvannet skal vises også på spansk TV.
Direktør ved Norsk industriarbeidermuseum Runar Lia fikk også taletid i reportasjen, som riktignok først og fremst dreier seg om musikeren Andreu Jacob.

Før han flyttet til Tinn var han allerede godt etablert musiker i Spania, med en rekke utgivelser og store konserter bak seg.
Det blir derfor lagt spesielt merke til når han velger å flytte ut av et økonomikriserammet land, og etablere seg lenger nord i Europa.
Det er svært mange spanjoler som har gjort det sammen, og mange flere tenker tanken.
""Andreu Jacob har hentet sterk inspirasjon fra sitt nye bosted, og har jobbet med flere prosjekter som vi vil se resultatet av i tida som kommer, blant annet en fornyelse og fortsettelse av musikken rundt Torbjlrn Egners Karius og Baktus, og en symfoni om Rjukan, Rjukanfjellene og Rjukanfossen.

Fotos: Anastassija Dokukina

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia