fbpx

Snømannen-filming på Rjukan bekreftet

Radio Rjukan17. desember 20157min
snomannen-eng_718b

Tinn kommune bidrar med 200.000 kroner til produksjonen. Bergern bidrar med 400.000, og Telematrk Næringsutvikling med 600.000 kroner. ​Det er fortsatt Oslo som naturligvis er der det meste foregår. Det er også Oslo som bidrar med mest i spleiuselaget, men når det kreves snø, så kommer det store produksjonsteamet på over 100 personer til Rjukan i siste del av februar, og begynnelsen av mars. etter Rjukan drar de videre til Bergen i mars for å filme noen scener også der.
Det ventes nasjonale pressemeldinger om dette fra Universal om kort tid.

Det er fortsatt mye som er hemmeloigstemplet med produksjonen, men rådmann Rune Lødøen bekrefter overfor Radio rjukan at det er fire aktuelle lokasjoner på Rjukjan som er med i filmingen, og alle er kjente attraksjoner. 

Det er flere scener i den mye omtalte Hollywood-produksjonen "Snømannen", basert på Jo Nesbøs suksesskrim, skal tas opp på Rjukan og i Oslo. Tinn kommune vurderer det som godt investerte penger å fgå den store produksjonen med regissør Tomas Alfredson og skuespillerne Michael Fassbender og Rebecca Fergusson til Rjukan.

""Lenge var det bebudet at Martin Scorsese skulle filme Universal-produksjonen "Snømannen" ("The snowman"), da han var involvert, og er Nesbøs favorittregissør. Han er imidlertid produsent for filmen, og skaffer pengene. Så kom spekulaskjonene om at Stockholm ble valgt før Oslo, men svenskene stakk av med regissøren, Tomas Alfredson, som har fått Hollywoodkarriere etter den stemningskapende slepne realistiske og mørke vampyrfilmen fra Stockholms 70-tallsforstad "La den rette komme inn". 
Før det har han regissert en annen av svensk films beste regioppgaver "Fire nyanser av brunt". Begge filmer har blitt sterkt bejublet, før han ble hentet til Hollywood der han debuterte med "Tinker Tailor Soldier Spy" elle på norsk "Muldvarpen" etter John Le Carrés berømte spionroman.

Nå er hans andre Hollywood-produksjon "Snømannen", med Matthew Michael Carnahan som bearbeidende manusforfatter. Han har tidligere skrevet manus til storfilmer som "World War Z", "State of play", "The Kingdom" og "Lions for lambs".

Nå er det klart at Harry Hole skal spilles av stjerneskuespilleren Michael Fassbender, som har hatt hovedroller i storfilmer som "Inglorious Basterds", "Prometheus", "12 years a slave", "Haywire", "Shame", "Hunger", "X-men" og nå sist "Steve Jobs".
Rebecca Ferguson er den andre skuespillerstjernen som foreløpig er kjent knyttet opp på produksjonen i rollen som Katrine Bratt.
Ferguson er kjent fra den sisate "Mission Impossible"- filmen, og er i gang med den neste i serien, samme med tom Cruise. Hun spilte også i "Hercules" med en rekke norske stjerner, og i den engelske versjonen av Wallander.

Preproduksjonen for filmen er altså igang og det er nå klart at Oslo blir åsted for filmen i løpet av ettervinteren 2016. Nå er det også på det nærmeste klart at Tinn og Rjukan står på kartet i de svært nødvendige snøscenene.

Plottet i den millionselgemnde kriminalboka er at førstebetjent Harry Hole har mottatt et anonymt brev underskrevet «Snømannen», og han finner ut at det er fellestrekk ved gamle forsvinningssaker. Gifte kvinner er blitt borte i skogene rundt Oslo den dagen årets første snø har falt. En snømann er satt opp i nærheten av drapsstedene.

Seinere i vinter kan vi altså oppleve den største filmproduksjonen i Tinn siden "Heroes of Telemark" i 1965, og at Michael Fassbinder vandrer rundtr i gatene på Rjukan.

De siste årene har det vært mange filmer med sterk Rjukan-interesse, både i forhold til filming og casting.
TV-serien "Kampen om Tungtvannet" har båret mest av seg, mens Eagle Award-vinneren "Kompani Orheim" også ble delvisfilmet her, og sist en kinesisk storproduksjon som kommer på kino i 2017, mens "Max Manus" og "Kon-Tiki" ble omfattet,med stor interesse pga rjukanmann og tungtvannssabotør Knut Haugland. Men det er første gang siden Nils Gaups Hollywooddebut "Tashunga" at Hollywood tar turen til Rjukan.
Premieretidspunkt for filmen er ikke bestemt men er satt til 2017.

Linker:
Imdb-siden til "The snowman"

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia