fbpx

Snømannen-filmen har fått premieredato

Radio Rjukan19. desember 201512min
charlotte-gausbourg2_4598

Universal pumper nå ut nyheter i mediene om Snømannen, eller "The Snowman som filmen heter internasjonalt. Det er ingen tvil om at den første Hollywood-filmatiseringen av en Jo Nesbø-roman tillegges stor oppmerksomhet. 
At filminnspillingen nå er lagt til byene Oslo, Rjukan og Bergen er også nå bekreftet av Universal, og det er også kjent at både Jo Nesbø selv, Gudfaren-regissør Martin Scorsese og flere andre står som executive producers, hvilket betyr at de skaffer pengene.
Nesbø er jo selv en godt bemidlet mann.

Premieredatoen er altså annonsert til 13. oktober 2017, noe som også med 100% sannsynlighet innebærer norsk premiere samtidig, siden filmen er så norsk som den er. Så er spørsmålet om filmen får førpremiere på Rjukan, noe det allerede jobbes med i kulissene. Da er onsdag 11. oktober en dato å sette opp, som en antagelse. Avgjørende her, er om den får et festvalliv, noe som meget godt kan hende, med Tomas Alfredsons ry som regissør.

Men før det ventes det at innspillingen starter på nyåret i Oslo, nærmere bestemt 18. januar, før den toger inn i Tinn fra ca 1.til 10. mars før turen går videre til Bergen. 
Det er klart at flere av Rjukans attraksjoner blir med i filmen, noe som er betalt via penger fra Tinn og Telemark fylke.

""Den kjente og svært kritikeroste franske sangerinnen og skuespilleren Charlotte Gainsbourg er nå meldt som klar for rollen som Rakel Fauke, Harry Holes mørke mystiske, store kjærlighet. Castingen av Gasbourg må vel være bortimot perfekt utifra utseende å regne. Ikke bare er hun multikunstner, som Nesbø selv. Den franske skjønnheten har hatt betydelig suksess som filmskuespiller de siste årene, ikke minst i Lars von Triers svært omstridte filmer "Anti Christ" og "Nymphomaniac" (Både Part 1 og part 2) samt i bejublede "Melancholia".
Hun er faktisk født i England, da hun er datter at skuespiller Ellen Birkin og den store franske singer-songwriteren og nasjonalsangeren Serge Gainsbourg.

Charlotte Gainsbourg har oppnådd skryt uansett hvilke filmer hun har spilt i, og allerede etter debuten i 1984 ble hun kalt et stjerneskudd på filmhimmelen.
Foruten store roller i Melancholia, Anti Christ og Nyphomaniac, har hun gjort store roller i kjent filmer som Jane Eyre, 21 Grams, Lemming, The science of sleep, The intruder, Three Hearts, og TV-serien Nürnberg som handlet om Nåürnbergprosessene.
Nå er hun faktisk å se på kino i Wim Wenders film basert på norsk filmmanus, og delvis norskfinansierte "Every thing will be fine", som er tidenes første drama-film filmet i 3D.
Neste år blir hun å se i den nye blockbusteren "Independence day: Resurgence" som får norsk premiere 1. juli 2016.
Så det er ingen tvil om at det er nok en toppskuespiller som har fått jobb her, og som sørger for at den franskspråklige delen av verden kommer til å flokke seg til kino i oktober 2017.

""Det har også en stund vært klart at Harry Hole skal spilles av stjerneskuespilleren Michael Fassbender, som har hatt hovedroller i storfilmer som "Inglorious Basterds", "Prometheus", "12 years a slave", "Haywire", "Shame", "Hunger", "X-men" og nå sist "Steve Jobs".
Dette valget av Fassbender er noe Jo Nesbø er glad for, da Fassbender er en av hans favorittskuespillere, som han spesielt likte i "Shame", sier han til VG. Fassbender er tysk, med tysk far og irsk mor, så han vokste opp i Irland, men har vært en Hollywoodfavoritt i mange år.

Han blir ingen mindre stjerne fram mot premieren på Snømannen, for han er med i kommende storproduksjoner som den nye filmen til mesterregissør Terrence Malick (som ennå ikke har fått tittel), den nye Assassin's Creed, og den nye Alien-filmen "Alien: Covenant" som ventes å gå helt i taket, og X-Men: Apocalypse. Men han kommer nok til å være med i Oscar-racet neste år med geniregissøren Derek Cianfrances nye film "The light between Oceans" som handler om en fyrvokter som finner et forlatt barn.


""Rebecca Ferguson var den andre skuespillerstjernen som ble kjent knyttet opp på produksjonen i rollen som Katrine Bratt.
Hun er også internasjonal, svenskfødt, vokst opp i Vasastan i Stockholm, med britisk mor.
Hun er for tiden noe av det absolutt aller hotteste man kan hyre inn på en filminnspilling, med en 17. plass på Hollywoods Starmeter. (Der er Michael Fassbender også hot, med 75.plass. Hvis det ikke høres høyt ut, er til sammenligning foran Tom Cruise, Tom Hanks og Brad Pitt og det er flere titusener på denne lista. Meryl Street er akkurat nå nummer 438!)Ferguson er kjent fra den siste "Mission Impossible"- filmen, og er i gang med den neste i serien, sammen med Tom Cruise. Hun spilte også i "Hercules" med en rekke norske stjerner, og i den engelske versjonen av Wallander.

Lenge var det bebudet at Martin Scorsese skulle filme Universal-produksjonen "Snømannen", da han var aktivt involvert, og er Nesbøs favorittregissør. Han er imidlertid nå produsent for filmen, og skaffer pengene. Så kom spekulasjonene om at Stockholm ble valgt før Oslo, men svenskene stakk av med regissøren, Tomas Alfredson, som har fått ""Hollywoodkarriere etter den stemningskapende slepne realistiske og mørke vampyrfilmen fra Stockholms 70-tallsforstad "La den rette komme inn". 
Tomas Alfrdedson har vokst opp med film, og har fått det inn med morsmelka. Han er nemlig den berømte sevske filmregissøren Hasse Alfredsons sønn. 

Før "La den rette komme inn", som også er blitt refilmatisert i Hollywood som "Let me in", har han regissert en annen av svensk films beste regioppgaver, den ustytelig morsomme "Fire nyanser av brunt". Begge filmer har blitt sterkt bejublet, før han ble hentet til Hollywood der han debuterte med "Tinker Tailor Soldier Spy" elle på norsk "Muldvarpen" etter John Le Carrés berømte spionroman.
Kanskje det er denne vi skal skjele mest til, når det gjelder utseendet på Snømannen? En dyster, vakkert filmet film, som fikk ovasjoner av kritikerne for å være sensajonelt god.
Nå er hans andre Hollywood-produksjon "Snømannen", så man har store forventninger til hans neste film, både i Hollywood, og ikke minst i Sverige.

Matthew Michael Carnahan er bearbeidende manusforfatter på Jo Nesbøs roman. Han har tidligere skrevet manus til storfilmer som "World War Z", "State of play", "The Kingdom" og "Lions for lambs", og kan trygt regnes for å være dyktig. 
Jo Nesbø kommer til å ha overoppsyn med manus, og er opptatt av at den første Harry Hole-filmen blir så god at det borger for flere.

Produsenten er også verdt å nevne. Peter Gustafsson er Sveriges up and coming på området. Han har jobbet seg opp fra kortfilm og TV-produksjoner til nå viktige Skandinaviske storfilmer. Han har stått bak filmer som tre "Gubben og katten"-filmer, og har jobbet som konsulent på en lang rekke skandinaviske storfilmer som Menn som hater kvinner, Farvel Falkenberg, Mammut, Patrrik 1,5, Plat, De ufrivillige, Cornelis, Skyggesiden, og er godt kjent med norske produksjoiner etterå ha jobbet som konsulent på Kongen av Bastøy, Reprise og Kautokeinoopprøret.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia