fbpx

Skuespiller-bonanza i The French Dispatch

Radio Rjukan21. oktober 20213min
the-french-dispatch

Endelig er den klar for kino, mer enn ett år forsinket på grunn av koronapandemien. Wes Andersons nye historie om et et fiktivt amerikansk magasin utgitt i Frankrike rundt 1950. Og når Wes ringer, sier skuespillerne ikke nei. Nok engang har «halve» Hollywood stilt opp selv for en mindre rolle i filmen.

Og for å vite hva du får må deg da, bør du nesten vite fra Wes Anderson er kjent for fra før; livlige skuespillerfester med helt fantastiske historier spunnet fra hans eget hode. For Wes Anderson skriver manus selv, og er en film-auteur av de sjeldne. Felles for filmene hans er en livlig fantasi, lun humor koblet med fullstendig lattervekkende episoder og med en moral i bunnen.

The French Dispatch er den tiende filmen til Wes Anderson, og sjansen er stor for at du har fått med deg The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom, Den fantastisk Mikkel Rev, The Royal Tenenbaums, Rushmore, Bottle Rocket, Isle of Dogs, The Darjeeling Limited eller Livet under vann med Steve Zissou. Alle filmer har fått bøtter med skryt og tar deg med på det bare kino kan – en fantastisk reise inn i et underlig univers du aldri har tenkt på eller hørt om.

Den nye filmen The French Dispatch forteller en rekke historier fra den siste utgivelsen av et amerikansk magasin, publisert i en fiktiv fransk by på midten av det 20. århundre, basert på en historie av Hugo Guinness. Wes Anderson har sine favorittskuespillere, og destiller alltid opp når Wes ringer.

Med denne gang er – som alltid – Bill Murray – Wes Andersons personlige favoritt, og i tillegg møter vi Hollywood-storheter som Francis McDormand, Tilda Swinton, Benicio Del Toro, Timothée Chalamet, Adrian Brody, Jeffrey Wright, Owen Wilson, Christoph Waltz, Rupert Friend, Henry Winkler, Bob Balaban, Mathieu Amalric, Lois Smith, Edward Norton, Willem Dafoe, Liev Schreiber, Saoirse Ronan, Jason Schwartzman, Elizabeth Moss, Griffin Dunne, Anjelica Huston, og hans nye favoritt Tony Revolori samt Leya Sedoux som du sist så som dama til James Bond. Ja til og med Jarvis Cocker fra bandet Pulp dykker opp, i tillegg til mange andre. For dette er ikke en brøkdel!

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia