fbpx

Sjakklubben håper at VM-inspirasjonen gjør at flere blir med på tirsdager

Radio Rjukan27. desember 20165min
sjakk-rjukan_a0cc

""Radio Rjukan kommer inn i Bibliotekkjelleren etter et par avslutta partier med sjakk, der det foregår analyse av spillet.
Alle trekk som er spilt er skrevet opp på et skjema, akkurat slik du ser Carlsen og Karjakin gjør under VM.

– Ja, de er ivrige i å analysere trekkene etter et spill. Det lærer man mye av, og så er det artig å diskutere alternativer man kunne gjort istedet underveis.
– Poenget med å analysere er en nysgjerrighet for å bli bedre, og få nye idéer, forteller leder i Rjukan Sjakklubb Frank Eggerud.

– Vi er en fast gjeng som spiller hver tirsdag fra klokka 17.30 her i Bibliotekkjelleren, og har god plass til flere, og utstyr som står og venter på flere interesserte, sier Eggerud.

De spiller på flotte store turneringsbrett og med ganske forseggjorte brikker.
– Vi må jo ha ordentlig utstyr! Vi søkte penger og fikk det av Gjensidigestiftelsen, og kjøpte inn skikkelig utstyr. Så vi har bra utstyr og fine turneringsbrett klare for de som vil spille sjakk i et hyggelig miljø.

Og sjakklubben på Rjukan har holdt på et noen år, før det var et opphold. Men tradisjonen med sjakk på Rjukan går tilbake til stolte tradisjoner med Rjukan Sjakkselskap, som også deltok i turneringer.
Men nå er det først og fremst for gøy og lære.

Må man være god?

– Overhodet ikke. Vi plass til alle, og gir opplæring og sjakktrening, så vi håper flere har lyst til å ta turen.
Her har vi plass til flere, og det er bare å møte opp på tirsdager, sier Eggerud, som synes sjakk er et fascinerende spill.

– Sjakk er et spill som ikke går på flaks, men god hjernetrim og et alternativ til dataspill, der du får bruke kreative evner. et fascinerende spill. Men det er viktig å begynne tidlig hvis man vil bli god, i alle fall.

""– Vi har hatt endel fra barneskolen etter de forrige VM-matchene, men det siste året har vi ikke hatt så mange i tilvekst.
Men vi håper jo at fokuset på VM gjør at noen nå har fått tenning, sier klubblederen, og ber interesserte om å ta kontakt, og aller enklest møte opp på en tirsdag for å se.

Norges Sjakkforbund har et prosjekt som heter Sjakk i Skolen som kommer til Telemark til våren.
– Da må vi prøve å kanskje få noe mer ut av det, og for eksempel tilby litt støtte dersom Rjukan Barneskole får et slikt prosjekt. Men det er ingen grunn til å ikke ta turen, enten aleine eller med en venn for å bli med i sjakklubben.

– Det er som sagt bare å komme, om det bare er for å se og lære litt, sier Eggerud, som håper at noen tar turen allerede kommende tirsdag
– Hver tirsdag klokka 17.30 i Bibliotekkjelleren. Det er bare å ta turen innom, inngang på baksida av biblioteket i bibliotekkjelleren, oppfordrer Eggerud.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia