fbpx

Russen i full forberedelse til Russerevyen

Radio Rjukan16. januar 20179min
russerevy2017_f319

Det er tre som russen peker ut som de mest ansvarlige for organiseringen av årets russerevy, og det er Russepresident Anders Finnebråten Gjerald, revysjef Lasse Liavik Lien og Nora Miland Nilsen. de tre forteller mer enn gjerne hva de holder på med, men røper ikke noe av innholdet.

""– Vi kommert til å ta opp lokale saker og morsomheter, og litt av hvert, sier Anders.
Han mener det har vært nok av aktuelle saker i media saker i media å ta tak i.

– Det er mye aktuelt fra media, men utfordringen har vært å finne en rød tråd, sier Nora.
– Vi mener å ha løst på en god måte, og tror det vil fungere bra. Manusskrivingen har vært fordelt på ti stykker som har faget entreprenørskap, og så har vi fått innspill fra andre.
– Nå blir det endel justeringer, og finne ut hva som fungerer eller ikke, mener Anders, som tror det blir nyttig. Nora Miland Nilsen, Anders Finnebråten Gjerald og Lasse Lien ikke i tvil om at revyprosessen blir den virkelige starten på russetida.
– Revytida de neste tre ukene blir veldig gøy, og det kommer til å sveise russen ytterligere sammen som gruppe.

– Vi er godt ute av startfasen, og har kommet over i fasen der det skal øves. Alt er ikke klart, men det meste som gjenstår nå er øvinger og finpuss, mener Lasse.

Mange av russen er med, og det er først og fremst de som bor langt unna som har vært nølende.
– Jeg er overraska over hvor mange som ville være med. Klassen vår er kjent for å være beskjeden og tilbaketrukken, så jeg er nesten litt sjokka over at så mange sa de ville være med. Jeg tror folk kommer til å bli overraska over endel av dem som står på scenen, sier Lasse.

Det er 25 stykker av årets russ om er sterkt deltagende i årets revy, og de fleste vil delta på scenen i ett eller flere numre.Men det er også noen som har andre oppgaver underveis. de er skjønt enige om at de som har valgt å ikke være med, vil angre.
– Ja, det er jeg overbevist om. Dette er med på å sveise oss sammen som russ.

Nå jobbes det med markedsføring, øving og endel sosiale aktiviteter. For russerevy-forberedelsene blir en viktig del av russetida. Det må foregår på fritida, for russen har ulike fag til vanlig, og det vil bli jobba mye i tida som kommer.

– Hvordan tror dere revytida kommer til å bli?

– Nå begynner det for alvor å bli gøy, når vi samles og jobber for et felles mål. Vi er litt trege i starten, men når vi er igang merker jeg vi det funker veldig bra, mener Nora. Selv om de ikke kan øve der forestillingen skal foregå, i kinosalen i starten, men i lillesalen og områdene rundt der.

– Vi regner med å løse det på en god måte. at det sosiale vil lage en bedre revy, og at vi gjør det beste ut av det, inntil vi får øve i kinoen, tror Anders. Han bekymrer seg ikke over at det er kort tid igjen til første forestilling 8. februar.
– Nå har vi veldig kontroll, og vi veit at det sikkert kommer panikk like før også, men det ordner seg nok. Det gjør det alltid, ler Anders.

Gjør dere i russen alt aleine?

""– Vi har koblet inn Jostein Dullum på lyd og lys, og et eget band er satt sammen, foreløpig av tre stykker, siden russen selv ikke har noen som spiller i band, forteller Nora.

Har sett på andre russerevyer?
– Vi har sett så mye vi kan, og har prøvd å få med oss tips og metoder for hvordan ting er gjort og satt opp, sier Lasse, som tror den største utfordringen blir å få det til å være en revy med stigning og uten dødpunkter..

Men de mener de har full kontroll, og satser på at det blir rift om billettene. 

Hvor stor kontroll har dere på revyen nå, på en skala fra 1 til 10?
– Jaaa, la oss si 6/10. Men vi skal komme på plass, mener Anders.

Og billettene – når legges de ut?
– Det er ikke bestemt når billettene blir lagt ut men det kommer snart. det er ikke lenge til, lover Nora.
– det blir første forestilling onsdag 8. februar, og så en forestilling torsdag 9. og to forestillinger lørdag 11. februar.

– Vi håper på det blir rift om billettene, og vi skal fortelle Radio Rjukan når de blir å få tak i, sier Lasse.

Håper???

– Ja, nei, vi er egentlig sikre på det det blir det! Sier Lasse.
– Ja vi er sikre på det! repliserer Anders. Og så ler de godt alle sammen.

Forventningene er i alle fall på topp. Eller hvor høye er dem?
– Ja, de er på 10/10. Vi gleder oss veldig! sier de i kor før det kommer ny og nå selvsikker latter.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia