fbpx

Rjukanrock tidenes allsangfestival

Radio Rjukan7. juni 201514min
rockfestdive_3e86

""

Rjukan Rockfestival arrangeres på 16. året og kommende helg er Norges sørste portable scene nok en gang rigget opp i Tveitoparken for å lage en perfekt innledning på sommeren i Tinn. 
Med en glimrende bandplakat satser festivalen på at folk går mann av huse til årets festival. Man trenger en festival med et solid overskudd nå, og været ser heldigvis ut til å bli perfekt festivalvær, så nå er det å rydde unna alt til årets party.
Fjoråret var en glimrende festival, og da fikk man oppleve Magdi stagedive fra scenen i Tveitoparken (hovedbilde).

Årets lineup er nok en knippe drømmeartiste for festivalenr, og de satser på at folk kommer ut tidlig og blir med på å lage festivalen til årets begivenhet, som vanlig.
Lineup'en er headet av Åge Aleksandersen, Seigmen, amerikanske The Rainmakers, Jaa9 & OnklP og Backstreet Girls.
En  line-up som viser at årets festival er allsangfestivalen uten tidligere sammenligning.
Her regner man med at allsangen kommer til å ljome til Åges Lævva livet og Lys og varme, Rainmakers sin Let my people go-go ""og
Another guitar, Jaaa9 og OnklPs Glir forbi, Backstreet Girls sin Hanghover in Hamburg og Seigmens Hjernen er alene.
 

Det er ingen tvil om at det er nok å glede seg til under årets festival, der høydepubnktne står i kø.

Seigmen har gjort comeback etter 17 år, og er en drømmeartist for Rjukan Rockfestival. 
De la opp like før RjukanRock starta, og de har gjort noen sporadiske mimrekonserter der festivalen ikke har hatt sjangs til å booke dem. Men med fjorårets comeback, og ny skive nå i vår, var det klart for tidenes lysshow i Tveitoparken.
Det kan bli svært mange som blir freste og nyfrelste når de får oppleve Seigmen live i den vakre Tveitoparken på festivallørdagen, i en konsert som blir helt uforglemmelig.

""Amerikanske The Rainmakers skal spille før Seigmen lørdag, og er årets countryrock alternativ. Bandet er store i Norge etter at de ble alle landets musikkjournalisters favoritter på 80-tallet. De ble umiddeløbart stjerner. Bandet ga tilogmed ut liveskive delvis fra Oslo (Oslo – Wichita Live). De har også vært oppløst et par ganger, men er nå tilbake for fullt for å lage en uforglemmelig konsert i den berømte rockeparken på Rjukan. De kommer rett fra turné i USA til Norge og ny turné i Norge før Storbrittania står på plakaten. Bandet har bortimot originalbesetning, med unntak av at Jeff Porter har overtatt for Steve Phillips.
Bandet har i tillegg laget en hyllestskive til glimrende rockartister ("Cover band") og der covrer de av alle "Møkkamann" av DumDum Boys. Den blir nok å høre live for kanskje første gang i Tveitoparken.
Rainmakers har for øvrig forlangt tur til fjells og tur på norsk Industriarbeidermuseum som en del av dealen, og det skal de få, sier Morten Engh.

Backstreet Girls vil holde sin siste markering av at de har 30 år på veien som Norges tøffeste boogierockband, ved å lage en heidundrende slutt på fredagen på årets festival. Back Street Girls oppstod seinhøstes 1984, og har siden vært på Rjukan flere ""ganger. Riktignok for en del år siden nå, på Romjulsrock, men de spilte også på Rjukan Rockfestival i 2001, da på Skyline.
Mer party enn Backstreet Girls blir det jo ikke. Bandet med Norges (verdens?) høyeste vokalist i spissen, Bjørn Müller, vil rocke folket så det rekker fredag. Såpass mye at de fleste ikke vil savne at dagprogrammet familielørdagen er borte på årets festival. 
Bareå glede seg som en unge til å høre Gypo, See and be seen og Hangover in Hamburg, sier festivalledelsen som i presseskriv, som kaller BG Norges svar på AC/DC.

Jaa9 & OnklP er bandet som får æren av å starte festen fredag, etter en legendarisk åpning av Jerry Lee Lewis og Rock Engh ""Roll. Det blir minneverdig, lover festrivalen, som også håper at alle får med seg norges største rapduo fra scenen.
Dette er ikke bare for ungdommen. Dette er for alle. Låter som Glir forbi, Partysvenske og Party er jo noe absolutt alle kan kose seg med og glede seg over med høy allsangfaktor.
– Det er verdt å merkes eg at alle fra 9. klasse og oppover kommer inn på fredag via spesialinngangen og med samarbeid mellom festivalen og FAU, som har "promillelkontroll" i ungdomsporten. Ungdommen under 18 har også spesialpris på festivalen.
Jaa9 & OnklP kommer til å bli helt uforglemmelig.

Så er det Åge Aleksandersen, da. Det veit man allerede at de fleste godt voksne vil ha med seg. Åge skal holde en ekstra lang konsert, og ""gleder seg til å komme tilbake på Rjukan. Rjukan er først på festivalprogrammet hans, og han hart lovt overraskelser, så dette blir helt spesielt.
Åge har med seg Sambandet, og er Norges kanskje aller mest populære live-artist akkurat nå. Flere av showa de har planlagt i sommer er allerede utsolgt. Det er bare å ramse opp i fleng hva som blir å høre i Tveitoparken: Fire øl en pizza, Lys og Varme, Min dag, Lævva livet, Ramp… For en hitkatalog den mannen har! Festivalen garanterer at det blir en konsert du aldri vil glemme. 

Frestivalen har eksperimentert litt med å legge konserten hans på fredag, slik at man får en blanding av ungt og godt voksent publikum.

Svært mange har også fått med seg at Bergtatt kommer til RjukanRock i år. Bandet har med sin siste skive blir lagt merke til ""over hele verden, og flere store magasiner har skiva som en av fjorårets absolutt viktigste utgivelser.
Flere i festivalledelsen gleder meg veldig til å se dette bandet som spiller folkrock med hurdy gurdy. Det er et middelalderinstrument som lyder helt herøig, og festibvalen håper at folk kommer seg ut tidlig på lørdag for å se dem.
– Det låter så fett at du må love å ikke gå glipp av det, sier festivalsjef Morten Engh, og ber folk sjekke ut litt på forhånd på youtube og facebooksida til festivalen.
Og så er det kvinnelig vokal i tillegg, som det seg hør og bør på en folkrockartist. 
Det er bare å minnes da Gåte var trekkplaster på festivalen inne i Rjukanhuset for en del år siden.

Festivalen vil også på det sterkeste anbefale Jam Rakta fra Bergen, med en rjukankar i spissen.
""Det låter så steintøft, i en alternativ rocktradisjon.
Jam Rakta hart fått mye skryt for sine første utgivelser, og med Tor Vegar Mårdalen i spissen blir det også årets lokale artist-alibi.
Jam Rakta bruker hissige gitarer og har alle de rette inspirasjonene, så her er det bare å gi seg ende over.

Linker:
Billetter til RjukanRock
Rjukan Rockfestival på nett
Rjukan Rockfestival på facebook

""

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia