fbpx

Rjukanbanen med åpen tirsdagskveld

Radio Rjukan21. mars 20222min
vognhall1
Vognhallen til Rjukanbanen

«Rjukanbanen – historisk transportsystem, industriarv og reiseopplevelse» heter arrangementet som Norsk Industriarbeidermuseum inviterer til tirsdag.

Denne kvelden er de store jernbanebygningene museet har i Rjukan Næringspark åpne for alle. Det vil si Lokstallen og den nye Vognhallen i tillegg til Rjukan stasjon som er oppmøtested.

– Vi ønsker velkommen til omvisning, jernbaneprat og enkel servering, og billetter kan kjøpes ved inngangen, forteller informasjonsansvarlig Rita Engedalen.

– Industrietableringen på Rjukan krevde en solid transportløsning. Distansen mellom Vemork og verden ble fylt inn ved gjennomføring av en storstilt, intensiv jernbanebygging. I dag er denne jernbanen fredet, innskrevet på UNESCOs verdensarvliste og Norges største teknisk-industrielle kulturminne, sier Engedalen.

I arrangementet stiller man spørsmålene:

– Hvilke utfordringer innebærer det å ta godt vare på jernbanen vår, samtidig som vi inviterer så mange som mulig til historiske reiseopplevelser?

– Kan utfordringer bli snudd om til spennende samarbeidsmuligheter?

– Det blir presentasjon av pågående aktiviteter, istandsettingsprosjekt og interessant historisk jernbanemateriell, og alle interesserte i alle aldre ønskes velkommen, sier Engedalen.

Rjukanbanens Venner ble torsdag kveld tildelt Tinn kommunes frivillighetspris, og tirsdag kveld kan du se noe av det de jobber med på vinterstid.

Arrangementsfakta:
Rjukanbanekveld
Tirsdag 22. mars kl. 18
Billetter kr. 100,-

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia