fbpx

Rjukanbanen med åpen tirsdagskveld

Radio Rjukan21. mars 20222min
vognhall1
Vognhallen til Rjukanbanen

«Rjukanbanen – historisk transportsystem, industriarv og reiseopplevelse» heter arrangementet som Norsk Industriarbeidermuseum inviterer til tirsdag.

Denne kvelden er de store jernbanebygningene museet har i Rjukan Næringspark åpne for alle. Det vil si Lokstallen og den nye Vognhallen i tillegg til Rjukan stasjon som er oppmøtested.

– Vi ønsker velkommen til omvisning, jernbaneprat og enkel servering, og billetter kan kjøpes ved inngangen, forteller informasjonsansvarlig Rita Engedalen.

– Industrietableringen på Rjukan krevde en solid transportløsning. Distansen mellom Vemork og verden ble fylt inn ved gjennomføring av en storstilt, intensiv jernbanebygging. I dag er denne jernbanen fredet, innskrevet på UNESCOs verdensarvliste og Norges største teknisk-industrielle kulturminne, sier Engedalen.

I arrangementet stiller man spørsmålene:

– Hvilke utfordringer innebærer det å ta godt vare på jernbanen vår, samtidig som vi inviterer så mange som mulig til historiske reiseopplevelser?

– Kan utfordringer bli snudd om til spennende samarbeidsmuligheter?

– Det blir presentasjon av pågående aktiviteter, istandsettingsprosjekt og interessant historisk jernbanemateriell, og alle interesserte i alle aldre ønskes velkommen, sier Engedalen.

Rjukanbanens Venner ble torsdag kveld tildelt Tinn kommunes frivillighetspris, og tirsdag kveld kan du se noe av det de jobber med på vinterstid.

Arrangementsfakta:
Rjukanbanekveld
Tirsdag 22. mars kl. 18
Billetter kr. 100,-

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia