fbpx

Radio Rjukan nominert til radiopris

Kyrre Dahl2. september 20212min
radio-teknisk-turistradio
Studio - Foto: Radio Rjukan

Lokalradioen i Tinn får nasjonal anerkjennelse. Radio Rjukan er nominert i en av kategoriene i Prix Radio, som er radiobransjens egen kåring av de beste radiobidragene i året som gikk. 

Radio Rjukan er nominert i kategorien Årets lyddesign. Det er det som på fagspråket kalles jingler, eller små snutter som spilles mellom låtene og forteller litt om radiostasjonen du hører på. Radio Rjukan har det siste året skiftet ut alle slike snutter og blir nå belønnet med en pris-nominasjon for det.

– Hensikten med de nye jinglene var å gi Radio Rjukan et moderne lydbilde som kunne passe inn med musikken og det øvrige lydbildet, forteller produsent Kyrre Dahl.

– Disse snuttene på fem til 10 sekunder er laget slik at de går i ett med musikken vi spiller og er en lavbudsjett kopi av det som i bransjen kalles Powerintros. Disse lages av profesjonelle sangere og koster hundretusener av kroner i året, men da låter det også som artisten selv synger stasjonsnavnet. Radio Rjukan har selvsagt ikke råd til å bruke så mye, derfor har vi funnet en måte å etterligne dette på, forteller Dahl.

Dahl er også nominert i kategorien Årets nyhetsbulletin, som han produserer for Radionyhetene, en tjeneste som leverer riksnyheter til mange av landets lokale radiostasjoner, bl.a. Radio Rjukan.

Det er nominasjonene fra norsk lokalradiobransje som nå er offentliggjort og Radio Rjukan går dermed videre til neste runde, der en jury skal plukke ut de beste innslagene fra alle norske radiokanaler og podkast-produsenter, før vinnerne offentliggjøres under Prix Radio i Oslo i slutten av oktober.

– Det skal mye til om vi kan konkurrere med de store aktørene som har mye større ressurser enn oss, men vi kan i hvert fall skryte av å ha noen av de beste jinglene i norsk lokalradio, avslutter Dahl.

NB: Dette innlegget kan brukes fritt av andre medier, som pressemelding.

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia