fbpx

Radio Rjukan A-lister ny Point-single

Radio Rjukan29. januar 20246min
All+Out+Of+Love+coverart

Halvor Rollag og Chriss Rune Angvik i pop-rock gruppa Point slapp ny singel denne uka. «All Out Of Love» er første singel etter de ga ut debutalbumet «Marionette» i mars i år. Debuten hentet en rekke gode kritikker fra fjern og nær.

– Det har gått fint. Vi slapp jo albumet i slutten av mars, og de mange gode tilbakemeldingene er veldig inspirerende, og i etterkant så ble det endel konserter, inkludert en på Rjukan, så det ble litt forskjellige ting som skjedde, men vi ligger ikke på latsida. Nå gir vi ut låta «All Out Of Love».

– Dette er jo en fengende sak, hva kan du fortelle om låta?

– Denne låta her er litt annerledes enn albumet vårt. Akkurat på denne låta her har vi eksperimentert litt mer og gå i litt mer pop-retning. Den er skrevet, produsert, spilt inn og miksa av oss selv, og så er den mastret i Los Angeles av en som heter Alex DeYoung, som også mastret debutalbumet. Han er en veldig god venn av oss. Og så må jeg nevne at en veldig god trompetist som heter Paul Gunnar Fiksdal har spilt trompet på låta. Den handler jo om et tema som det kanskje ikke er skrevet så veldig mye om, kjærlighet, ler Halvor.

– En liten sånn sentimental undertone her kanskje? Hvorfor har dere bestemt dere for å lage en litt annerledes singel nå?

– Ja, det er sant. Litt sentimentalitet. Det er riktig. Jeg tror vi bare er så nysgjerrige på all musikk man kan lage, og vi har liksom ikke lyst til å havne i i ett fast spor eller sjanger. Vi har liksom lyst til å eksperimentere litt med sounden vår da, og se hva vi kan lage. Og det føltes veldig naturlig å lage den singelen her akkurat når vi skrev den sangen. Så får vi se på neste singel, hvordan det blir da, kanskje det blir noe helt annet.

– Det betyr altså at kreativiteten deres er stor om dagen?

– Det er den absolutt. Det er klart man blir jo bare mer kreativ av å være kreativ, og av å jobbe med det. Og det er jo det som er det aller morsomste, det å lage og skape noe. Denne låta startet egentlig med et gitarriff som Chriss hadde, han er jo gitarist. Og mens vi utarbeidet det gitarriffet, så satt jeg meg på piano, og prøvde å spille litt til det. Og så begynte vi å få en slags form på det, det begynte å funke. Det var veldig viktig for oss at det funket mest mulig nedstrippet. Sånn at ideen liksom er det viktigste.

– Og så er alt det man legger på senere i studio. Det er på en måte bare påfyll på den originale ideen, som er en fengende låt som henger sammen. Og så sørger mastringa for at den skal høres bra ut på alle slags plattformer, enten du spiller den på telefonen din, på et headset, på Macen, på radioen og sånne ting.

– Blir dette første singel på et nytt album, som dere har begynt å jobbe på?

– Ja, på sett og vis, men vi har jo ikke bestemt om det blir et album, eller hva det blir ennå. Det kan nok gå til at vi også bare kjører litt singler fremover. Så samler vi det kanskje i et album når den tida kommer. Det å starte på et helt album nå på nytt allerede, det virker akkurat for øyeblikket litt for stort. For det er vanvittig mye jobb, så vi får bare se an litt. Vi har ikke tenkt så langt enda, for å være helt ærlig.

Duoen Point er Halvor Rollag fra Mæl i Tinn og Chriss Rune Angvik fra Molde som først ble kjent med hverandre da de studerte musikk sammen i Oslo. Etter å ha jobbet som session-musikere i flere år, både sammen og hver for seg, turnert med ulike band og artister i inn- og utland, bestemte de seg for å ta en ny retning i karrieren.

De ville selv være kunstnerisk ansvarlige, og jobbe målbevisst med noe som betyr noe for dem selv, og som matcher de store ambisjonene de har for seg selv og musikken. Resultatet av dette ble bandet Point.

Musikken til Point kan beskrives som grandios pop med store og ambisiøse produksjoner. Med en tydelig inspirasjon til deres forkjærlighet for melodisk rock, prog fra 70/80-tallet og moderne pop, med en solid og tight groove, iblandet kreative og melodiske melodier og harmonier, toppet med en frisk og fengende vokal.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia