fbpx

Premiere på ny krigsfilm med Bjørn Iversen

Radio Rjukan8. mai 20213min
bjorn-iversen

Lørdag 8. mai, selve frigjøringsdagen, blir det TV-premiere på «Nordlands Jeanne d’Arc» på NRK. Der spiller Bjørn Iversen nok en gang tysk offiser, og gjør en meget god jobb ifølge regissør Fredrik Horn Akselsen. NRK TV har valgt Norges frigjøringsdag fra tysk okkupasjon 8. mai som dagen da de premierer det nye norske dokumentar-dramaet «Nordlands Jeanne d’Arc», som handler om den spennende krigshistorien til Liv Grannes, kona til motstandslederen Jens Christian Hauge som ble norsk forsvarsminister etter krigen.

Liv Grannes var britenes første agent i Nordland. Typisk nok ble den norske krigshelten glemt fordi hun var kvinne.

Regissør Fredrik Horn Akselsen sier at han falt for hennes utrolige historie fordi den var ukjent. Han kunne ikke forstå hvorfor vi ikke har hørt om en så spennende og sentral krigshelt.
Filmen har blitt vist på kino i Nord-Norge i mars, og fått svært god tilbakemelding på Kosmorama Filmfestival i Tromsø.

– Det handler om våpentransport til Nord-Norge, en norsk kvinne som var agent for britene og som giftet seg med en med falsk identitet som falt under krigen, sier Horn Akselsen, som står bak en rekke kjente norske dokumentarfilmer.

Blant annet nå sist «Seriemorderen i Orkdal», «Vikinger mot ulver – slaget om finans» og ikke minst «Gulosten» om Johannes S. Andersen, der Bjørn Iversen fra Rjukan også hadde en rolle.

Nå er Bjørn igjen med i Nordlands Jeanne d’Arc, og han gleder seg til å se den.

– Ja, jeg gleder absolutt meg alltid til å se hvordan det er blitt. Det er veldig moro selv om det alltid er litt rart å se seg selv på film. Men nå får snart hele Norge muligheten til å vite hva Liv Grannes sto for. Jeg vet jo hva Fredrik står for så dette er nok blitt bra, sier Iversen om regissøren som han har samarbeidet med før.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia