fbpx

Ny utstilling i Telemarksgalleriet

Radio Rjukan30. januar 20203min
jessing-1_b236
""«Søskenliv» forteller historien om to søsken som vokser opp på en gård på landet. Både utstillingen og tilhørende aktiviteter appellerer spesielt for barn og barnefamilier. 
 
Theresa Jessing (1981-) er en dansk illustratør bosatt på den gamle husmannsplassen Kastanjegården i Djursland i Danmark. Hun har sin utdannelse fra Designskolen i Kolding.
Utstillingen viser tegning, akvarell og papirskulpturer og er Jessings første separatutstilling.
De utstilte verkene forteller en historie om det dagligdagse livet til to søsken som vokser opp på landet inspirert av Jessings egne barn.
Gjennom illustrasjoner og skulpturer får vi en innsikt i livet på Kastanjegården. Sammen med mannen Frank Ladegaard Erichsen er Jessing kjent for mange fra programmet «Det gode bondeliv» (Bonderøven) sendt på NRK.
Jessing har utgitt flere bøker basert på sine papirklipp og design.
 
Mit oprindelige ønske for udstillingen, var, at fokusere på den sammenhæng og det liv, jeg oplever og ser i naturen, uanset tiden, sæsonen, vejret eller menneskets indblandende. Hvortil jeg ønskede at illustrere børns oplevelse og umiddelbare forhold til naturen i kontrast til alle de aldre der følger efter barndommens, hvor mennesket ikke længere er en del af naturen, men mest af alt konsumerer natur.
Theresa Jessing
Utstillingen «Søskenliv» vises i museets sal for den faste kunstsamlingen.
I Telemarksgalleriets hovedhall henger utstillingen «Forstørrelser» med Charlotte Thiis-Evensen frem til 2. februar.

Arrangementsfakta:
SØSKENLIV
THERESA JESSING – TELEMARKSGALLERIET 25.1 – 24.5.2020

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia