fbpx

Ny Marin Scorsese-film på kino

Radio Rjukan18. oktober 20233min
Killers_Of_The_Flower_Moon__Photo_0103.jpg

– Når Martin Scorsese kommer med ny film er det en begivenhet. Og når det er med Leonardo DiCaprio og Robert De Niro, så må man benke seg. Jeg håper folk sette av tid til en skikkelig langfilm på kino, oppfordrer kinosjef Robert Jenbergsen.

Mesterregissør Martin Scorsese (80) står bak noen av verdens beste filmer, som Goodfellas, Taxi Diver, The Wolf of Wall, Mean Streets, The Irishman, Hugo, The Departed, Cape Fear og Raging Bull. I alt har han 72 filmatiseringer på samvittigheten.
Den nye Killers of the Flower Moon er har allerede høstet kritikker som en av han beste, og kritikerne hyller filmen som et mesterverk etter Cannes-premieren. Etter festivalpremierene har den 8,9 på imdb, og fredag er det klart for offisiell verdenspremiere på kino.

Den nye krim-thriller fra Martin Scorsese har Leonardo DiCaprio, Robert De Niro og Lily Gladstone i hovedrollene. Filmen hadde nylig verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes. Mesterregissør Martin Scorsese gjenforenes med Robert De Niro (Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas) for tiende gang, og med Leonardo DiCaprio (Gangs of New York, The Aviator, The Wolf of Wall Street) for sjette gang. Filmen er basert på David Granns bestselgende roman som tar for seg virkelige hendelser.

 

Og kritikkene så langt er strålende.

«Martin Scorsese presterer filmkunst på høyt nivå», melder NRKs Filmpolitiet og triller terningkast 6.

«Rystnede sann historie om grådighet og rasisme», skriver Adresseavisen.

«Den blodige uretten begått overfor Osage-urfolket får her en storslagen og ambisiøs filmatisk skildring», skriver Aftenposten.

«En umiddelbar klassiker», skriver engelske The Guardian, mens The Telegraph skriver at Scorsese har «overgått seg selv» og legger til at DiCaprio og De Niro er i «fantastisk form».

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia