fbpx

Norsk Fiat Register inntok Rjukan Torg

Radio Rjukan1. juli 20179min
fiat-paa-torget-2_e8e7

""Det er blitt populært for bilklubber å ta turen til Verdensarv-byen Rjukan, og det stadig økende entusiastmiljøet for veteranbiler og bilklubber får lov å bruke det ellers bilfrie Rjukan Torg som visningsplass når de kommer til byen.

Og det var mye flott å se, fra 20- og 30-tallsbiler fram til helt nye og lekre sportsvogner og bruksbiler.
Her var også en Topolino, og minst tre Bertone-designa X1/9, Fiar 124, 131 Supermirafiori og mange flere. Merkelig nok ingen Ritmo, 127 eller 128, som vi husker så mange av på veien på 70- og 80-tallet, men nok å se på!

Det var ikke bare Fiat som preget gatene, men mange hadde også funnet fram sine andre klassikere, og en to-tre Fiat-brødre i Alfa Romeo og Ferrari fikk også innpass i den italienske familien.
For det flagges i rødt, hvitt og grønt når Norsk Fiat Register er på tur. Og stemningen er virkelig god i den strålende sola, der Solspeilet gir sol fra nord i tillegg til sola før sør.

– Vi reiser ulike steder som er verdt å besøke på sommertreffet hvert år, og vi har flyttet årsmøtet fra vinteren til sommermøtet, og skal ha årsmøte seinere idag, forteller leder av Norsk Fiat Register Bjørn Andreassen til Radio Rjukan. Han er også 
Har har nettopp samlet troppene på torget for å forklare hvordan de tar turen til Vemork og til Krossobanen, inndelt i to grupper etter smak og behag.

""– Ifjor var i Flom, året før Ålesund, Stavern og året før der Røros.
Dere veit å plukke stedene, skjønner jeg!

– Ja, det gjør vi! Det er mye å oppleve her på Rjukan, og vi liker å dra til steder der vi kan drive litt PR for Fiat.
Vi er et levende miljø med ca 450 medlemmer i Norge, men de som er her nå er stort sett fra Øst-landet i tillegg til et par svensker og finner.
 
Fra 20-tallet til nye samleobjekter.
– Norge er et uland på Fiat, f.eks i forhold til Danmark der de er en av de største. Men vi er entusiaster som er spredd over hele byen, og så hadde vi trivelig felles middag på Park Hotell igår, og skal spise lekker trerettersmiddag på Rjukan Admini ikveld.

– Du må vite at kommunen har vært super. Da vi tok kontakt har de lagt til rette for oss, og ikke minst at vi fikk lov å bruke torget. De var virkelig helt supre å være i kontakt med, og vi fikk svar med en eneste gang, sier Andreassen, som stortrives på Rjukan allerede.
– Se så fint været er også! Helt supert, altså!

""Aslak og Sondre Høgetveit holder Fiat oppe i Tinn.
Aslak er kjent som Fiat-entusiast gjennom kjøreskolen, der Fiat har vært bilen. Og nå følger neste generasjon etter.
Sønnen Sondre har kjøpt en Fiat Coupé som han skal fikse opp til han er klar til å få lappen om to og et halvt år.
– Men først skal jeg ha lappen på lett motorsykkel, så får det bli bil-lappen etterpå, sier Sondre Høgetveit.

– Høsten '77 begynte far min og selge Fiat, og siden har jeg ikke tall på hvor mange Fiater jeg har hatt, men det er nok minst et 50-talls, både privat og som kjøreskolebiler.
Man må være ganske sær på dette merket oppi her, og jeg hadde vel ikke lagt merke til Fiat før far min satsa på det, mener Aslak Høgetveit.

""– Er det moro når Fiat kommer til by'n, Sondre?

– Ja, der er moro å se alle de ulike Fiatene. Jeg synes Coupéen var finest, men nå ser jeg hvor mye tøft det er, ikke bare den jeg har, sier Sondre, som har innsett at han nå er blitt endel av Norsk Fiat Register.
– Det er en Fiat Coupé, med 2-liters motor og 16 ventiler. Ca 200 hester, forteller Sondre, som gleder seg til å fikse bilen opp. Kjøreopplæring bør gå greit, for å si det slik, iogmed at pappa nok skal få inn det viktigste.

– Jeg må innrømme jeg har vært passivt medlem i registeret, men det at de kom til Rjukan nå gjør at jeg nok føler for å bli mer aktiv, sier Aslak Høgetveit, som ikke er sikker på hvilken Fiat han har hatt som er favoritten.

Mamma Britta Herberg har kjørt Sondre rundt i gatene med bilen hans under besøket, men hun visste heller ikke hva hun satte igang da hun inviterte ned på privat bilvask.
Idag stod en kø med Fiat som eierne ikke ville vaske i vaskehall, men for hånd.
– Det tok helt av, ler Britta og viser bilder av Fiat-vask i hagen.

Se bilder fra Norsk Fiat Registers besøk på Rjukan Torg i galleriet nedenfor.

Linker:
Norsk Fiat-registers hjemmeside

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia