fbpx

Nominert til Spellemannsprisen

Radio Rjukan4. mars 20233min
rita engedalen
Foto: Christine Lund

Rita Engedalen nominert til Spellemannpris i klassen Blues for sitt nye album “Sun Will Come”. Albumet høster nå gode anmeldelser i utlandet og spilles på flere radiokanaler i USA og Europa.
Dette blir Engedalen sin fjerde spellemann-nominasjon, hvorpå hun har vunnet trofeet én gang tidligere i 2006.
Hun er ytterligere nominert to ganger til for Spellemannprisen, da for albumene «Chappels and bars» og «The tree still standing». Engedalen er også en av få norske artister som har headlinet Sunflower blues, gospel og bluesfestival i Clarksdale i Mississippi. Det skjedde i 2016 på «Sunflower River Blues & Gospel Festival» i Clarksdale.
Det nye albumet «Sun Will Come» er selvskrevne sanger som hun framfører på en særegen og personlig måte. Hun beskrives ofte som en artist med unik tilstedeværelse, og som treffer mange rett i sjela med sine ærlige tekster, sterke melodier og kraftfulle og følsomme stemme.
«Sun Will Come» er en sterk bluesplate med et enda bredere musikalsk spekter enn tidligere utgivelser. Den spenner over Sør-statenes blues-landskaper med spesiell forkjærlighet for den rytmiske Hill Country Bluesen, gospel, Roots, Folk Music, drivende rock til vare akustiske uttrykk.
Albumet «Sun will Come» er Ritas syvende album, og er produsert av bluesdronningen selv, sammen med medprodusent Bård Gunnar Moe. Albumet er utgitt av Bluestown Records på Notodden. Rita Engedalen er Norges definitive Bluesdronning og en av de mest profilsterke kvinnelige bluesartistene i Europa. Engedalen debuterte som bluesartist på plate i 2004 med albumet «Hear My Song».
Albumet bærer preg av et band som har spilt lenge sammen, med dyktige drypp av gjestemusikere som gir albumet nye farger.

Rita har mottatt mange «høythengende» priser for sitt musikalske arbeid og sine musikalske prestasjoner gjennom årene:
2006 Spellemannspris i klassen for BLUES for sitt album «Heaven ain’t ready for me yet»
2010 Bluesprisen på Notodden Bluesfestival
2010 Rolf Gammleng prisen
2011 Kongsberg By sin fortjenestemedalje
2012 Buskeruds Fylkeskunstnerpris
2012 Vinner av European Blues Challenger
2016 Innlemmet i Notodden’s «Blues Walk Of Fame»

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia