fbpx

Noe for enhver første festivaldag

Radio Rjukan11. juni 20169min
img_1940a_1f02

""Rjukan Rockefestival innfridde første dag, spesielt for de yngre generasjoner. Det var bare glade mennesker å se ute i solen i Tveitoparken fredag. Innimellom rock og morro var det prat og møte mellom gamle kamerater og helt ukjente som møttes for første gang.
Radio Rjukan snakket med folk som var kommet fra fjern og nær, der Narvik 1400 kilometer unna var det fjerneste (karen på bildet til høyre her!), med Trondheim og Romsdal og Sunnmøre og 9-10 timers reisevei også må settes på kartet for imponerende.
Spesielt mye utenbys viste seg fram foran scenen på Kvelertak, men det er ingen tvil om at festivalfolket er begeistret for festivalen.

""Staysman & Lazz dro igang showet, etter åpning av Konferansier Per Bjørge Hansen, for anledningen med nystayla festivalhår, etter at frisør Benny Ofstad hadde kommandert ham inn til det han mente var nødvendig sceneskifte på hodetoppen i år. 
Med Staysman & Lazz igang kom de yngste helt foran scenen fra første låt, og fikk med seg liten og stor i party foran scenen. At de er partykonger beviste de til fulle, og dro opp en knallstemning fra første låt. En overraskelse lurte også, da selveste Robin fra hitmakerne Robin og Bugge var med, og fikk dra tre av sine egne låter sammen med Staysman & Lazz. Stemningen stod i taket – som da utgjorde en skyfri himmel.

""Deretter var det Bø-heringene fra Byting som fortsatte festen, noe de ikke hadde det minste problemer med å få til. Bandet har fått stor fanskare også i Tinn, og countryrocken fungerte yopperlig for liten og stor som hadde funnet veien til festivalgresset.

Formange var nok de noe udefinerbare death-trash-tungrockerne Kvelertak, som rett fra stor turnérunde i USA og Candas storbyer fikk rocket Tveitparken som få ting vi har sett der før. Der ble nok en skål eller to for tungt for mange, men bandet med Rjukan-fødte Maciek Ofstad imponerte med sin kompromisdseløse tunghybrid, og Ofstad selv var gitarhelt så det rakk. Her nedenfor ser du ham på en monitor som avslutning på siste låt, før han hyllet publikum på Rjukan. Kvelertak klarte å få fram mellom den sandneske growlingvokalen at de digga å komme til Rjukan og spille imellom gjella, og levete varene så det ljomet i fjellveggene de var så begeistra for.

""Kvelden ble avsluttet med AC/DC-tributebandet Dirty Deeds, som etter et par småkranglete låpter virkelig fikk satt inn støtet fra tredje låt. Det var midt i blinken for festivalfolket som ikke ville gi slipp på boogierockerne som sørget for fest til uti de små timer.
De kom på igjen selv etter at konferansier Per Bjørge prøvde å si at nå er det nolk slutt.

Idag fortsetter festivbalen med Hellbillies og Kristopher Schauys The Dogs, med Blakks Raga Rockers-tribute imellom.
Før det må du for all del ikke gå glipp a Chemical Music som går på secenen allerede klokka 18.15, og deretter The Quarter som vcarter opp med pyroshow og sylferske låter. 
Festivalen åpner dørene klokka 17, og deretter går det slag i slag.
Nå er det bare billettsalg i døra som gjelder.

 

""Arrangementsfakta:
Rjukan Rockfestival – for 17. gang!
Tveitoparken Rjukan 10.-11.juni 2016
Billetter: RjukanRock/VisitRjukan
Festivalpass:
1100,- kjøpt seinest 9.juni
(Kr. 1
200,- i porten.)
Endagspass::
750,- kjøpt seinest 9.juni
(Kr. 85
0,- i porten.)
Fra 9. klasse til 18 år på fredag:
Kr. 400,- (Bare i porten!)

Linker:
Mer på www.rjukanrock.no
Facebook: www.facebook.com/RjukanRock
 

RJUKAN ROCKFESTIVALS PROGRAM 2017

""Fredag 10. juni
(Aldersgrense 9. klasse)
18.00 – Portene åpner.
Bandrekkefølge:
DJ GØRAN
FESTIVALÅPNING
STAYSMAN & LASS 
BYTING
KVELERTAK
DIRTY DEEDS (AC/DC-tribute)
ca 02.00 – Slutt for RjukanRock Dag 1

Lørdag 11. juni
(Aldersgrense 18 år!)
17.00 – Portene åpner.
Bandrekkefølge:
DJ GØRAN
CHEMICAL MUSIC
THE QUARTER
HELLBILLIES 
BLAKK
THE DOGS
ca 02.00 – Slutt for RjukanRock 2017

 

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia