fbpx

Nei til Blomsterpike-statuen i Adminiparken

Radio Rjukan24. februar 20172min
blomsterpiken_2d3b

Tinn kommune får ikke sette Blomsterpiken i Adminiparken av Telemark fylkeskommunes kulturminneavdeling, som frykter at det skal bli for mange statuer i parken. Eneste mulighet er at "Barfotgrevinnen" av Kjell Grette Kristensen, som har stått der i mange år, i nederste dam, viker plass for jenta.

Kultursjef Marit Kvitnes søknad om dispensasjon for å plassere Reidun Aafløy Hansens skulpturgave i parken, kom først i retur med oppfordring om å finne alternativ plassering i byen. Kvitne mente imidlertid at søknaden måtte behandles som den var, og nå har endelig avslag kommet.

Saksbehandler Gunhild Randen i team kulturarv i fylkeskommunen viser til fredningsvedtaket fra 2003, som ikke tillater inngrep som "forandrer områdets karakter eller motvirker formålet med fredningen".
Randen begrunner avslaget med at statuen ikke er i tråd med fredningen.
"Ved å plassere flere skulpturer i parken endres bildet og man opprettholder ikke den karakteren som fredningen er ment å skulle bevare", skriver Randen, og henviser til at tåleevnen i parken er nådd når det gjelder skulpturer.
Randen anbefaler at kommunen utreder annen plassering eller å flytte Barfotgrevinnen for å kunne gi plass til skulpturen. 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia