fbpx

Nå starter innspillingen av Samtalen

Radio Rjukan8. september 201610min
daniel-p-larsen_ce60

Den siste årene har en lang rekke filminnspillinger funnet sted i Tinn, og det fungerer godt å bruke verdensarvbyen Rjukan og Tinns mangfoldige natur som location for filminnspillinger.
Kampen om Tungtvannet, Snømannen, Kompani Orheim og kinesiske Run for Love er bare toppen av isfjellet av filminnspillinger som har skjedd i området.
Tirsdag fikk filmen også kommunal støtte på 25.000 kroner i et vedtak i Tinn kommunes kultur- og oppvekstutvalg.
Det er siste brikke i finansieringsplanen.

Nå har han installert seg et crew på Rjukan, for å starte filmingen imorgen, og de neste dagene deretter.
– Det er et lite crew som vil svette, gråte og blø for å gjøre det meste ut av ressursene vi får. Martin Andersen er en god venn, som er godt kjent på Rjukan, har latt oss låne villaen hans, Villa Gryta, som produksjonskontor en hel måned.

Facebook-sida for filmen

Lørdag trengs det både statister og biler fra 50-80-tallet, så vi håper endel melder seg, sier Larsen.

– Vi trenger veteranbiler, gjerne litt spesielle, og ikke først og fremst amerikanske biler, som kan stå stille eller kjøre forbi i Torgområdet.
– Noen som kan tenke seg å bidra med å låne ut bilen, spør Karen S. Houge som styrer denne delen under filminnspillingen.

– Ring Karen på 45 45 43 05, kontakt oss på facebookeventet for dette, eller send meg en mail både for spørsmål og evt. å melde deg, sier Houge til Radio Rjukan.

The Conversation – Samtalen er en kortfilm av Daniel Paida Larsen som utforsker spirituelle og indre prosesser fra et personlig perspektiv. Innspillingen gjennomføres med støtte fra Sørnorsk Filmsenter, men du har også mulighet til å være med å støtte som en mindre sponsor, gjennom crowdfunding-sida Kickstarter.

Facebook-sida for filmen 

""Daniel Paida Larsen er naturligvis ikke ukjent i Tinn, etter å ha bodd her i en årreke, og også gått på skole i Tinn. Han er sønn av Gaby Larsen og Rupert Derben, og har tidligere markert seg emd arrangementer, og som fotokunstner.
I tillegg vil mange kjenne ham igjen som tidligere medarbeider i Radio Rjukan, og andre som en drivkraft i å gjøre Ungdommens Kulturmønstring til en stor greie i Tinn.
 
– Innspillingen finner sted på Rjukan fra 9.-11. september, og jeg håper denne kortfilmen det kan bli starten på flere filmproduksjoner med lokal forankring i Tinn, skriver Larsen på facebooksida for produksjonen.

Nå pågår preproduksjonen av filmen for fullt med Daniel Paida Larsen er regissør og produsent. Etter at han holdt til på Rjukan, har han studert kunst, film og fotografi i Berlin, Venezia og Stockholm og har jobbet med både dokumentarer, reklame og kunstprosjekter i Norge og i utlandet. Dette hans første fiksjonskortfilm. Ved siden av jobber han som kunstner, i hovedsak som fotograf.

Med seg har han Runar Sørlie, som er filmfotograf.
– Han har studert på Den Norske Filmskolen i Lillehammer og har laget en rekke reklamer, musikkvideoer og kortfilmer, og er en av de mest talentfulle nordmenn innen sitt felt, sier Larsen.
Rune Hagerup og Marius Soma vil fungere som co-produsenter gjennom sitt produksjonsselskap Billy Budd.
– De har begge lang erfaring som filmprodusenter og å ha dem med på laget betyr at alt blir gjennomført som det skal.
Eva Lien er produksjonsassistent, og er vant til å organisere festivaler og er forøvrig medølem i et punkeband.
– Vi veit ikke hva vi skulle gjort uten henne, sier den den lokale filmskaperen som de siste årene har vært basert i Oslo. 

""Filmens tema er ifølge synopsisen på kickstartersida en kortfilm hvor alle kjenner deg bedre enn du gjør selv, og et forsøk på å forstå hvordan det er mulig. Samtalen er en indre dialog på et ytre plan.
– Kortfilmen begynner i vår egen underbevissthet og frembringer noen av de tingene vi gjerne føler og sanser men ikke tør å bringe ut. Vi følger protagonisten Benjamin på en reise gjennom hans dypeste selv, men istedenfor å lure rundt i hodet hans, følger vi ham gjennom byen der han møter en rekke karakterer som til slutt synes å vite alt om ham, til og med mer enn han selv vet.

Siden det å møte fremmede som oppfører seg så familiært er veldig ubehagelig, rømmer Benjamin. Men uansett hvor langt og hvor mye han løper, fortsetter han å møte fremmede som ønsker å fortelle ham den samme sannheten om ham selv, som om de alle er samme person, bare i ulike kropper, kan vi lese på nettsida.

"Rjukan er som en gammel by, bygget opp av ingenting, som en del av en stormannsgal industriplan for mer enn hundre år siden. Dette har gitt oss en hel del herlig arkitektur å leke oss med. Vi er i godt selskap. Både Michael Fassbender og Kirk Douglas har vært her for å lage film før. Likevel er Samtalen en av de første filmene som fokuserer på den spesielle arkitekturen i Rjukan.

Samtalen handler mye om stil. Idéen ble født og skrevet i Milano, inspirert av den harde kontrasten og den ekspressive moten, designen og arkitekturen i byen. Ved å transformere dette til en nordisk setting vil vi fokusere på enkle farger og minimalistisk skandinavisk design. Vi ser for oss at det blir som å ha Kaurismäkki, Antonioni og Guadagnino på samme tid." (Sitat hentet fra nettsida.)

Linker:
Facebook-eventet for å melde seg som statist
Teaser-klipp: https://www.facebook.com/theconversationsamtalen/videos/1131346066933169/
Facebook-sida for filmen
Kickstarterinnsamlinga for filmen

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia