fbpx

Lokalradioen på Notodden konkurs

Radio Rjukan30. januar 20175min
radiotelemark1000-990x668_7d46

På fjorårets siste dag kom det en trist melding fra Radio Rjukans nabo-lokalradio . Lokalradioen i Notodden, Radio Telemark, opplyste at de hadde hatt sin siste sending. 

– Vi har rett og slett hatt et møkkaår. Det har gått dårlig med salg av reklame og bingo som gjør at vi har sittet med en del utfordringer, sier daglig leder Frode Andersen.

Radio Telemark startet opp som Radio Notodden for fem år siden, og skiftet navn i 2015, da de også overtok frekvensene til Radio Midt-Telemark, som opprinnelig sendte fra Bø, som da ble lagt ned.
– Det er med stor sorg jeg må meddele at Radio Telemark (RT) legger inn årene og stanser driften ved nyttår, fortalte ansvarlig redaktør i Radio Telemark, Frode Stian Andersen til lokalavisa Telen på nyttårsaften.

Han fortalte at kanalens regnskaper endte på et underskudd på 90.000 kr fra 2015 og et noe større nå inneværende år, altså da 2016. Andersen hadde imidlertid ikke gitt opp og etterlyste interessenter.
– Jeg vil ikke si at vi legger ned for godt. Vi håper jo at vi kan finne en ny eier, partner eller investor slik at økonomien faller på plass, sa han til Telen.

Men den kronerullinga, som fikk inn 68.000 kroner, er ikke nok.
Det er ikke lenger noe håp om at lokalradioen i Notodden og Bø, Radio Telemark, skal komme på lufta igjen. Selskapet bak, "Radioselskapet" ble slått konkurs torsdag.

De siste årene har antallet lokalradioer i Telemark blitt tynnet ut. Etter konkursen på Notodden er disse lokalradioene igjen i Telemark, foruten Radio Rjukan: Radio Vest-Telemark, Hjalarhornet Radio, Radio Grenland.

Nå er følgende melding lagt ut på radioens Facebook-sider:

– I dag 26 januar 2016 ble Radio Telemarks driftselskap Radioselskapet AS slått konkurs i skifteretten, det betyr at det ikke er håp for å få Radio Telemark opp igjen på luften.
Det var mange som ville støtte oss med penger, innsamlingen ville gitt oss 68.150,- men dette er dessverre for lite for å unngå fremtidige problemer og oppmøter i skifteretten.

Siden jeg startet opp med Radio Notodden 3. mars 2012 og frem til i dag har radio vært en stor del av min hverdag, det har gitt meg mange hyggelige stunder på luften, mye besøk i studio og mange festival arrangementer. Det er en veldig kjedelig dag for oss å måtte innse at det ikke blir noe mer radio, men dessverre er det ikke økonomi til å gå videre.

Jeg vil takke alle lyttere som har fulgt oss igjennom disse årene, jeg vil takke bedriftene Joker Meaksmoen og Pizzabakeren Notodden for fantastisk støtte i 5 år!

Jeg vil takke alle tidligere ansatte og frivillige medarbeidere som har hjulpet til med å holde liv i radioen:
Ann Kristin Brandt, Arne Skogen, Jane Monica Norenes, Knut Magnus, Stian Anderson Kaasa, Jeanette Slåbakk.

Jeg er utrolig glad for alle menneskene jeg har blitt kjent med både i studio og innringere på lufta.
Jeg er ydmyk og stolt over hva vi har fått til. Tusen takk til dere alle sammen!

Frode Stian Andersen
Tidligere ansvarlig redaktør
Radio Telemark

Linker:
Radio Telemark på facebook

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia