fbpx

Livet under covid-19 fortsetter på NIA

Kyrre Dahl16. desember 20203min
Ansatt gruppe NIA 017
Dan Andre Fiskum Velle og Ingelinn Kårvand (foto er tatt før restriksjoner om avstand kom). Foto: Kine Kristoffersen/NIA

Norsk industriarbeidermuseum (NIA) forsetter med søkelys på koronasituasjonen.

Siden de nasjonale tiltakene mot koronaviruset ble iverksatt i mars dette året, har museet jobbet med en innsamling av hvordan lokalbefolkningen i Øst-Telemark har taklet denne situasjonen vi fortsatt befinner oss i.

Prosjektet har fått mye respons og museet jobber nå om å utvikle prosjektet videre. Det er flere ting som vil bli nytt med denne utvidelsen av prosjektet.

Arbeidsgruppa ved museet som jobber med dette, kommer til å utvikle et nytt spørreskjema som vil bli tilgjengelig på mange av Øst-Telemarks samlingssteder.

Arbeidsgruppa vil gå i dialog med lokalt næringsliv og etater om å kunne legge ut spørreskjemaer og sette opp låste postkasser i løpet av våren 2021. Spørreundersøkelsen vil bestå av enkle spørsmål knyttet til koronasituasjonen og kan leveres anonymt i disse låste postkassene som prosjektmedarbeiderne regelmessig vil hente inn.

En annen utvikling av prosjektet vil være at noen museumsansatte i løpet av 2021 vil intervjue representanter fra forskjellige samfunnsgrupper. Dette kan være helsepersonell, beredskap, lærere, politikere og andre aktuelle samfunnsgrupper.

Alle kan gå inn på nettsiden nia.no og svare på et spørreskjema eller levere inn bilder eller lignende der. I tillegg er fortsatt e-postadressen covid19@nia.no åpen for å motta det du måtte sende om koronasituasjonen i din hverdag.

Utover våren vil det også søkes midler til planleggingen av utstilling og formidling

 – Vi håper at så mange som mulig vil delta i dette prosjektet. Og måten du kan gjøre det på er å enten sende bilder, filmer, skriverier og lignende om koronasituasjonen i ditt liv til covid19@nia.no eller svare på spørreundersøkelsene som vil komme på din lokale møteplass eller på nia.no. Om du kunne tenke deg å la deg intervjue, eller du kanskje kjenner noen som vil la seg intervjue kan du ta kontakt museet NIA, skriver de i en pressemelding.

Den dokumentasjonen vil blant annet danne grunnlaget for framtidige formidlinger på museet.

 – Vi håper dette vil skape engasjement i en litt annerledes hverdag, skriver NIA

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia