fbpx

Kvelertak klar for rockfestivalen

Radio Rjukan18. mars 20167min
kvelertak-foto-stian-andersen_fc5e

Det er ingen liten booking Rjukan Rockfestival har gjort med å hyre inn Kvelertak som headliner på årets festival.
– Det er en kjempebooking, og det beste vi ikke allerede har hatt av norske toppband, og vi er svært fornøyde med å presentere ""Kvelertak på årets festival, sier Morten Engh i Rjukan Rockfestival til Radio Rjukan.

Kveletak var ikke lett å få booket, for de er Norges desidert mest ettertrakta band i utlandet, og det stod en stund litt usikkert om de skulle hyres inn på Download Festival i Donnington i England som går samme helg som Rjukan Rockfestival, fra 10.-12. juni iår, men utrolig nok står bandet på storscenen i Tveitoparken 11.juni. 
Om dette er fordi de også skal spille på Donnington en annen dag den helgen, eller om Rjukan er vinneren i den kampen er ikke bekreftet eller avklart.

– Ikke nok med det, men de slipper sitt tredjealbum bare 4 uker før de står på Norges største mobile scene i Tveitoparken, sier Engh, som gleder seg som en unge.
Fra før er Hellbillies, The Dogs, Staysman & Lazz, Byting, Chemical Music, Dirty Deeds og Blakk på festivalen. 
Opprinnelig var også Tinn Floyd på plakaten, men de har måttet trekke seg, og vil bli erstattet av et nytt band omikke lenge.

Kvelertak er et norsk hardcore/metal-band fra Sandnes, som ble startet i 2007, og ble raskt betegnet som en rock-sensasjon.  Bandet består av Erlend Hjelvik (vokal), Bjarte Lund Rolland (gitar), Maciek Ofstad (gitar), Vidar Landa (gitar), Marvin Nygaard (bass) og Kjetil Gjermundrød (trommer).
Stilmessig kan man si at Kvelertak musikalsk spiller en krysning mellom ulike sjangre, hovedsakelig hardcore punk med black metal-elementer. Bandet kaller selv musikken sin "necro 'n' roll", og synger på norsk. Ja, rett og slett Sandes-dialekt.
Utrlg nok har det ikke hindret interessen fra utlandet.

""I januar 2009 ble bandet kåret til årets Zoom i Stavanger. Bandets låt "Blodtørst" ble kåret til Ukas Urørt av NRK P3 samme år., og ble umiddelbart hyra inn på bransjefestivaln by:Larm, noe som sikret bandet en konsertplass på Roskildefestivalen.
Bandet ble omtalt som årets snakkis på by:Larm, og samme år ble de så henta inn på storfestiuvaler som Hole in the Sky og Øyafestivalen.

I 2010 ga Kvelertak ut sin første utgivelse "Mjød" som digital singel, og slapp i tillegg musikkvideo til låten. Mjød ble kåret til ukens singel av BBC to uker på rad!

Kvelertak lanserte det selvtitulerte debutalbumet Kvelertak i juni i 2010. Albumet ble spilt inn i GodCity Studios i Massachusetts, USA, og er produsert av Converges Kurt Ballou. Albumet mottok strålende kritikker og sikret Kvelertak priser i klassene rock og årets nykommer under Spellemannprisen i 2010. Allerede de året dro bsandet på sin første Europa-turné.
Året etter fikk Kvelertak Statoil-stipendet på én million kroner under by:Larm. Stipendet har som formål å gi norske artister større mulighet til å markedsføre og markere seg internasjonalt.

Siden er det blitt årlige storturnéer i USA og Europ, og da bandet spilte igjen på Roskildefestivalen i 2013, gjorde de seg bemerket hos Metallica-vokalist James Hetfield, som twitret backstage fra konsereten, der han så bandet i aksjon.

Da var veien kort til at de var oppvarmerne på Metallicas "By Request Tour" og i 2014 var bandet på to USA-turneer med Gojira og Mastodon.

I 2015 turnerte bandet med Slayer og Anthrax i Europa.

Kvelertaks selvproduserte tredje album, Nattesferd, er ventet nå i år, en måned før Rjukan Rockfestival.

Kvelertaks diskografi:
Kvelertak (2010)
Meir (2013)
Nattesferd (kommer 13. mai 2016)

Linker:
Rjukan Rockfestivals nettside 
Rjukan Rockfestivals facebookside
Kvelertaks nettside
Kvelertaks facebokside

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia