fbpx

Kunstnerstipend til Unni Boksasp

Kyrre Dahl10. juni 20214min
unniboksasp
Folkemusiker Unni Boksasp, bosatt i Tinn, er blant mottakerne av fylkeskommunens kunsterpris for 2021 (foto: Cathrine Dokken)

Åtte idrettsutøvere og fem kunstnere er nøye valgt ut til å motta årets toppidretts- og kunstnerstipender fra fylkeskommunen. Blant mottagerne er Unni Boksasp, Tinn. 

– Disse er blant de fremste utøverne innenfor idrett og kunst i fylket, sier Maja Foss Five, leder av hovedutvalget for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett.

Målet med de fylkeskommunale stipendene, som deles ut årlig, er å bidra til å bygge Vestfold og Telemark som et idrettsfylke hvor utøvere har gode rammer for satsing – og til at profesjonelle kunstnere i fylket vårt skal ha mulighet til videreutvikling og kompetanseheving.

Det var i sitt møte torsdag at hovedutvalget for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett vedtok årets stipendtildelinger, som utgjør kr. 50 000 per kunstnerstipend og kr. 40 000 per toppidrettsstipend. I tillegg vedtok de en solid ekstrabevilgning som skal brukes for å styrke kunstfeltet ytterligere.

Rekordmange søkere til kunstnerstipend

Det var mange kvalifiserte søkere til begge stipender, og juryene hadde en krevende jobb med å vurdere kandidatene opp mot hverandre. Til årets kunstnerstipender kom det inn hele 79 søknader, det er ny rekord og en dobling fra året før. 42 søkte om toppidrettsstipendet.

– Dette tyder jo på at kunstnerstipendet har blitt bedre kjent i kunstmiljøene i fylket. Samtidig har koronapandemien hatt betydelig negativ innvirkning på kunstneres hverdag, og satt en stopper for både fremførelser, prosjekter og inntekter. Vi håper stipendene vil bidra til utvikling og kunstproduksjon som vi alle kan ta del i når samfunnet vender tilbake til normalen, sier Maja Foss Five.

Hovedutvalget ønsket også å gi et ekstra bidrag til kunstfeltet, som er hardt rammet av koronapandemien, og vedtok å sette av 250 000 kroner ekstra til å dekke ytterlige stipender eller innkjøp av arbeider. Administrasjonen fikk i oppdrag å utrede en god løsning i dialog med feltet, som fremlegges for hovedutvalget i september. Utdeling av Kunstnerstipendene vil skje under et av høstens fylkesting, og toppidrettsstipendene under Idrettskretsens Idrettsgalla i november.

 

Disse får kunstnerstipendet 2021:

 • Fredrik Brattberg, scenekunst/dramaturg, Porsgrunn
 • Linn Horntvedt, visuell kunst, Sandefjord
 • Bård Tørdal, visuell kunst, Drangedal
 • Unni Boksasp, folkemusikk, Tinn
 • Thomas Johanssen, musikk/komponist, Skien

Disse får toppidrettsstipendet 2021:

 • Fredrik Solberg, svømming, Tønsberg Svømmeklubb
 • Ina Halle Haugen, friidrett, Runar IL
 • Cedrik Bakke Christophersen, triathlon, Tønsberg Triathlonklubb
 • Sunniva Øvre-Eide, klatring, Grenland klatreklubb
 • Gro Njølstad Randby, skiskyting, Ivrig IL
 • Moa Abounnachat Bollerød, friidrett, Sem IF
 • Guro Ramberg, håndball, Larvik Håndballklubb
 • Dennis Gråsvold, sykkel, Grenland Sykkelklubb
Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia