fbpx

Knallstart på 2016: Tarantino på kino

Radio Rjukan7. januar 201610min
kinosjefen2016-3_9bf4

Fredag 8. januar er "The Hateful Eight" klar med Norgespremiere på Rjukan Kino, og Rjukan Kinos Endre Solhjem Knutsen er klar til å benke seg med årets første kinohøydepunkt i et kinoår som starter betydelig bedre enn 2015. 

– Jeg ser fram til Quentin Tarantinos 8. film, og regner med den kommer til å gå bra å kino, tror Knutsen.
Filmen er foreløpig satt opp med tre forestillinger, og går klokka 19 på fredag, søndag og mandag.
Men allerede 22. januar kommer nok en storfilm i "The Revenant" med Leonardo DiCaprio i hovedrollen, en film som Oscar-buzzen går høyt om, og som også lover en fin start på kinoåret.


– Men imellom dem kommer den nye Rocky-filmen, "Creed", der Sylvester Stallone er blitt boksetrener. Dette blir dermed en slags femte Rocky-film, og en film som har høstet knallkritikker i USA, der den allerede hadde premiere før jul.
Den går fortsatt knallgodt på kino der, seks uker etter lanseringa.


– Deretter kommer Birkebeinerne, som blir årets Norske film på kino, årets "Bølgen", sier Knudsen, som henviser til fjorårets kanonsuksess på kino i Norge, som også var best besøkt på Rjukan ifjor.
I forbindelse med Birkebeineren kommer der også et nytt fordelsopplegg som heter "Kinoklubb" med kvalitetsfilmer spesielt retta mot voksent publikum, noe som lanseres i begynnelsen av februar.


Også "Kongens nei" som strarten på andre verdenskrig og kongens nei til å godta den tyske invasjonen, kan bli en norsk vinner på kino i år, tror kinosjefen.Den filmen har premiere 12. februar.
Her er noen uoffisielle klipp fra innspilklingen. Noen trailer foreligger ikke ennå.


I slutten av januar kommer også Margareth Olin-dokumentaren om synske Joralf Gjerstad, "Mannen fra Snåsa".
Det forventes at dette fort kan bli årets best besøkte dokumentar på kino.


Alt dette i starten på et år da Rjukan kino vil se flere fornyelser, deriblant ny nettside, står flmene i kø allerede fra start.
Det tar litt tid før vi får barne- og familiefilmer i det nye året, men 5. februar er det grunn til å krysse av for en ny Gråtass-film, "Gråtass – Gøy på landet". 


– Den blir nok populær blant de minste, tror kinosjefen, som ellers nevner "Den gode dinosaur", som er en flott Disney Pizar-tegnefilm for de minste. 
– Den ser skikkelig flott ut. den kommer til å gå rett hjem hos de yngste! Deretter kommer "Alvin  og Gjengen 2".


Ellers vurderer kinosjefen å sette opp filmen dokudramaet "Steve Jobs" med Michael Fassbender i hovedrollen i starten på januar, når Fassbender selv er med Hollywoodbesetningen på Rjukan for å filme "Snømannen".
Filmen handler om Apple-gründerens liv.


Og litt crazykomikk i "Zoolander 2" samme måned blir det også tid til, ifølge kinosjefen.
– Den må eg sette opp. Det er mange år siden den første Zoolander-filmen, som handler om komikk fra modellmiljø. Mest morsomt her er nok de mange cameoene som dukker opp, altså småroller der kjendiser faktisk spiller seg selv i filmen i eller realtivt tøysete miljø.


– Det er få komedier i starten på det nye året, men den er nok bankers. Jeg ser også fram til den svenske filmen "Så også på jorden" av Kay Pollack, som er oppfølgeren til den Oscar-nominerte kjempesuksessen fra 2004, "Så som i himmelen", fra kormiljø som kommer nå i januar. Den tror jeg er morsom, sier Knutsen.


Den første blockbusteren kommer i mars når "Batman versus Superman" stormer kinoene.
– Det tror jeg kan bli en ganske tøff film, som det er storer forventninger til sier kinosjefen, som forteller at den allerede har trailer som går på kino nå.
– Jeg tror det drømmemøtet mellom de to superheltene blir ganske spenstig!


I april kommer Atle Antonsen i en norsk komedie som heter "Grand hotel", der han spiller en forfatter med skrivesperre som tar inn på Grand. Nok en film som kinosjefen også gleder seg til å presentere Tinns kinopublikum.
– Antonsen gjør det alltid bra på kinolerretet mener Knutsen.
Alt i alt en lovende start å kinoåret. 
Men først får folk møte opp for å se Tarantinos nye epos denne fredagen og den kommende uka!

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia