fbpx

Klart for RjukanRock til helga

Radio Rjukan1. juni 201645min
seigmen3_ec76

Er du fra 15 til 18 år, så kan du imidlertid ikke kjøpe billett på forhånd. Da er det billett i døra til 400,- som gjelder, og du må være klin edru. Blåser du så mye som en pip i promille, nektes du adgang. Det sørger egen promillekontroll for i porten til festivalen. For de under 18 har egen inngang, og får egne bånd på festivalen.
Rjukan Rockfestival har hatt stor suksess med å ha utvidet aldersgrense på fredagen, og i år blir det litt av en fest for alle som drar meg seg det de kan!

""Festivalen håper at folk kommer seg i parken tidlig, og går derfor ikke ut med spilletider, bare rekkefølge. Så ta tegninga! Kom deg tidlig ut. Uten folk ingen fest! Første band ut etter at porten åpner fredag er Staysmann og Lazz. deretter går det slag-i-slag!

Den 17. utgaven av Rjukan Rockfestival tegner nemlig til å bli en folkefest med høy partyfaktor. Ifjor var det allsangfaktoren som var stor, i år er det partyfaktoren. Det sørger ikke bare Hellbillies og Kvelertak for, men også fordi plakaten består av Staysman & Lazz, Byting, The Dogs, Chemical Music og The Quarter og tributebanda Blakk og Dirty Deeds som leverer hyllester for Raga Rockers og AC/DC.
I tillegg lover meteorologisk at det blir festivalvær – dvs lettskya pent og ikke overvarmt. Akkurat varmt nok til at du tåler å rocke uten ispose på panna. For rocking – det blir det, med den plakaten.

STAYSMAN & LAZZ – Norges ukronede partykonger
""Det starter i hundre allerede på fredagskvelden, når Norges ukronede partykonger Staysman & Lazz skal dra opp stemninga med låter som er dønn down to earth. Låter om pizza, overvekt, fest, trening, homoflørt og folk flest. Dønn seriøst, hvis de får si det selv, og man må vel bare innse at å starte fest – det kan de – Staysman & Lazz. 
Aldri har en booking skapt spå mye diskusjoner internt i festivalledelsen, men likevel – her kommer de for å lage fest. Omstridt er de i det meste de foretar seg, og slik føres tradisjonen videre iogmed at de inntar vår egen rockfestival. Ingen skal si at RjukanRock ikke vil provosere selv sitt eget publikum. Rjukan Rockfestival har bedt S&L starte festen for alvor på fredag. Med sine «sykt fengende» hooks om pizza, kropp, soling og party er det få artister i Norge i dag som forbindes mer med sommer blant ungdommen.
Staysman & Lazz er altså en norsk duo bestående av Stian «Staysman» Thorbjørnsen og Lasse Jensen og ble kjent gjennom en sangkonkurranse kalt Sommerstjerner arrangert av ukebladet Se & Hør sommeren 2010. Denne sangkonkurransen vant de med sin selvskrevne låt, «Uten sko». Allerede det første året holdt de 90 konserter, og ble norske superstjerner. Våren 2012 deltok Staysman i TV3s Paradise Hotel, noe som førte til mer oppmerksomhet rundt bandet. Han også deltatt på «Robinsonekspedisjonen» på TV3.  I fjor lagde de furore da de deltok de i Melodi Grand Prix på NRK med «En godt stekt pizza». Det var låta svært mange stemte på, men som de fleste håpet ikke ville vinne. I sommer er Staysman klar som programleder for VG-listas store sommershow. Staysmann & Lazz var blant fjorårets aller mest streamede. Duoen er kjent for sine partylåter. Singlene «Kaptein Morgan», «Frk Moet», «Brun og Blid» og «Se så Glad Nissen er», har alle flere millioner streams. Sistnevnte ble streamet over 3 millioner ganger bare i desember. Senest høsten 2015 fylte de Rockefeller, og publikum blir servert et sceneshow uten sammenligning når denne gjengen inviterer til fest. Her er moral et stykke unna.

BYTING – Tragedeie som blei låt som blei band
""Byting fra Bø har tatt Norge med storm, og har på rekordtid blitt et svært populært liveband. I gamle sagn og eventyr måtte man passe seg for huldrefolket, så de ikke bytta ungene med sine egne trollunger. Forstyrra, bråkete, slemme og ekle barn ble kalt byttinger. Litt fordi foreldra ikke ville vedkjenne seg oppdragelsen, men også fordi de kunne bli litt skremt av sitt avkoms oppførsel. Utagerende, skruppelløse og ville barn har i dag fått diagnoser. Men bandmedlemmene i Byting sverger til den gamle forklaringa. Men det starta faktisk med en tragedie!
«Da det gjekk gale med folkemusikar og meisterspelemann Jon Elling Buen Garnås i ei bilulukke våren 2012, sat ven og hobbymusikar Thomas Hellekås kort tid etter i gang med å skrive ei låt til hans minne; "Høvdingen".»  Slik beskriver Byting, på bødialekt, starten på sin egen historie på sin nettside. Dette er starten på det som i dag er et populært liveband. Her er resten av historien!
Låta Høvdingen fikk stor oppmerksomhet i sosiale medier, og så kom spørsmålet om enn innspilling i studio. Med hjelp fra folk som kjente folk i musikkbransjen ble et prosjekt satt i gang, der det ble naturlig for Thomas Hellekås å høre med Jon Ellings bror, ikke ukjente folkemusiker Per Anders Buen Garnås, om å medvirke på låta. De begynte innspillingen av låta i en låve der blant andre tekniker og trommeslager Halvor Halvorsen hadde sitt studio.
Mens det foregikk hadde Thomas fått spørsmål om å spille på en bygdefest i Morgedal nettopp på grunn av låta "Høvdingen", og siden han akkurat hadde blitt venn med en annen hobbymusiker, Svein Eivind Mo Haugan fra Seljord, tok de sjansen og hoppa i det. Thomas hadde flere egenproduserte låter på lager, i tillegg til at Svein Eivind, også kalt Teipen, også hadde en del melodier i lomma. Dermed dukka tanken om et band etterhvert opp. Dei fire nye bekjente manglet i så fall bare en bassist, og da Marius Skjelbred fra Bø meldte sin interesse var bandet komplett. Da var det å finne på bandnavn, og etter en heftig kjøretur over heia dukka navnet Byting opp. Samtlige medlemmer i bandet har blitt nevnt som byting i den ene eller andre sammenhengen, påstår de.
Det ble tidlig klart av musikken kom til å bli countryinspirert rock med tekster på bødialekta, bøheringer som de var. Og det fungerer like bra som det gjør for Hellbillies. Kombinert med gode og fengende melodier og et smittende livehumør. Ingen må være i tvil om at Byting først og fremst er et liveband.

KVELERTAK – Det neste Metallica!?
""Norges desidert største rockband for tida, Kvelertak, er klare for Rjukan Rockfestival, og kommer rett fra en tremåneders storbyturné i USA og Canada. De kalles nå det neste Metallica!
Kvelertak, som er kjent som Metallica-frontmann James Hetfields nye favorittband, og hele verden har sett ham da han på sosiale medier knipset sin hyllest-selfie med dem i bakgrunnen fra scenen i Roskilde. Men det er ikke derfor de nå kalles det neste Metallica. Det er fordi musikkpressen verden over gjør det. Den nye «Nattesferd»-skiva får knallkritikker i utenlandsk musikkpresse. Referansene er gode og karakterene er himmelhøye. Når Kvelertak ankommer Rjukan er det rett fra en tre-måneders storby-turné i USA når de har valgt seg ut noen festivaler i Norge, og bandet hadde ifjor en suksessfull Europa-turné. Bandet har fått en enorm fanskare i utlandet til tross for at de growler på sandnesk.
""Det er ingen liten booking Rjukan Rockfestival har gjort med å hyre inn Kvelertak som headliner på årets festival.
– Det er en kjempebooking, og det beste vi ikke allerede har hatt av norske toppband, og vi er svært fornøyde med å presentere Kvelertak på årets festival, sier Morten Engh i Rjukan Rockfestival til Radio Rjukan.
Kveletak var ikke lett å få booket, for de er Norges desidert mest ettertrakta band i utlandet, og det stod en stund litt usikkert om de skulle hyres inn på den store Download Festival i Donnington i England som går samme helg som Rjukan Rockfestival, fra 10.-12. juni i år, men utrolig nok står bandet på storscenen i Tveitoparken 11.juni. Om dette er fordi de også skal spille på Donnington en annen dag den helgen, eller om Rjukan er vinneren i den kampen er i skrivende stund ikke bekreftet eller avklart.
Kvelertak er et norsk hardcore/metal-band fra Sandnes, som ble startet i 2007, og ble raskt betegnet som en rock-sensasjon. Bandet består av Erlend Hjelvik (vokal), Bjarte Lund Rolland (gitar), Maciek Ofstad (gitar), Vidar Landa (gitar), Marvin Nygaard (bass) og Kjetil Gjermundrød (trommer). Stilmessig kan man si at Kvelertak musikalsk spiller en krysning mellom ulike sjangre, hovedsakelig hardcore punk med black metal-elementer. Bandet kaller selv musikken sin "necro 'n' roll", og synger på norsk. Ja, rett og slett Sandnes-dialekt. Utrolig nok har det ikke hindret interessen fra utlandet.
Da var veien kort til at de var oppvarmerne på Metallicas "By Request Tour" og i 2014 var bandet på to USA-turneer med Gojira og Mastodon. I 2015 turnerte bandet med Slayer og Anthrax i Europa. 
Kvelertaks selvproduserte tredje album, «Nattesferd», som nettopp kom en måned før Rjukan Rockfestival har fått solide kritikker. Det ble ledet an av singelen «1985» siom fikk usedvanlig stor oppmerksomhet i musikkpressen både ute og hjemme. Femmere og seksere har haglet både for singel og album, og bandet er uten tvil i sin hittil største periode i karrieren. 

DIRTY DEEDS – Det beste tributebandet for boogierockerne AC/DC ever?
""Dirty Deeds er et band fra Mjøndalen er tributebandet som kun spiller kjente AC/DC-låter og ingenting annet – og det med et forrykende show. Hva skal garantere party på RjukanRock? Jo, et etablert tributeband som har riffa inne! Dirty Deeds er sagt å være det musikalsk nærmeste du kommer uten å ha originalene sjøl på scenen.Nå har de holdt på i 19 år – med 20-årsjhubileet rett rundt hjørnet. Oppkalt etter boogierockerne AC/DCs klassiske skive «Dirty deeds done dirt chap» fra 1976, må det barer bli party. Dirty Deeds gjør et forrykende AC/DC show og spiller låter fra hele AC/DC katalogen, fra første album hvor Bon Scott synger, til siste album “Black Ice” med Brian Johnson, som tok over mikrofonen etter at Bon Scott døde i 1980. 
Dirty Deeds har en fantastisk sologitartist i Tor Ivar “Angus” Johansen, som både stripper, gjør “Duckwalk” og vrir seg på scenen med sin Gibson SG gitar og skoleuniform, akkurat som AC/DC`s Angus Young. Dirty Deeds har også sin “Brian Johnson” i Brede Solberg, som synger og vralter rundt på scenen i sin sixpence og svarte klær med “Angus” på skuldrene.
Dirty Deeds har fått strålende omtaler i pressen for sine konserter, og pressen omtaler showet som noe av det beste i sin sjanger. Dirty Deeds har turnert og spilt konserter over hele landet, og i så måte befestet sin posisjon som Norges beste AC/DC tribute band!
Dirty Deeds spiller alle AC/DC klassikerne, men vipper også innom noen av de mindre kjente godbitene fra AC/DC’s mangfoldige låtkatalog. Dirty Deeds feirer 15 års jubileum i år! I 15 år har altså bandet reist land og strand rundt og gitt folk det nærmeste man kommer en AC/DC konsert uten faktisk å være på konsert med de australske originalene.

CHEMICAL MUSIC – Det fønker for Halvor!
""Chemical Music er et funky rockband med kjerne i moldenseren Chriss Angvik og tinndølen Halvor Rollag, som ser fram til å spille på Rjukan Rockfestivals store scene. Og for anledningen har de med seg enda en Mæl-gutt på scenen! Chemical Music er et nytt og spennende norsk band som består av unge, men allikevel godt etablerte musikere med forskjellig musikalsk bakgrunn. Det startet på NISS og i bandet til Nico & Vinz.
Vokalist/gitarist Chriss Angvik og bassist Halvor Rollag har spilt sammen i mange år i live-bandet til Nico & Vinz, og hver for seg. Chriss og Halvor møttes for første gang på høyskolen NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio) i 2010. De spilte i mange skoleprosjekter sammen, og fant fort ut at de hadde en musikalsk kjemi. Derfra i 2011 ble det backing for Nico & Vinz fra de het ENVY, og spilte på Rjukan Rockfestival. De hadde også hver sine sideprosjekter med flere kjente artister som blant annet Kaveh, Linnea Dale og Red Hot. Siden har musikalsk kjemi og vennskap blitt til samarbeid og band. 

I august 2013 hadde Chriss en ide om å lage et egenprodusert fullverdig konseptalbum. 
– Chriss spurte om jeg ville bli med på dette prosjektet, og et par måneder senere var bandet og plateselskapet Chemical Music født, og dermed fulgte album rett etterpå, forteller Halvor Rollag. 
På scenen er det likevel mer et forrykende funky rockeband vi får se og høre. Unge tinndøler fikk en smakebit da de holdt konsert for elevene på Rjukan videregående på Rjukanhuset i fjor. 
Chemical Music har som mål å spille flest mulig konserter i tiden som kommer, og brenner etter å kunne formidle sin musikk live for publikum. De kan love et knallbra og energisk liveshow, hvor de blander inn det beste fra sine individuelle ferdigheter, iført ett repertoar bestående av både låter fra debutalbumet, pluss nye låter.
Halvor Rollag har stått på festivalscenen i Tveitoparken før, men endelig med eget prosjekt. For anledningen Rjukan Rockefestival 2016, kommer Chemical Music til å ha med seg tromme-virtuos og mæl-gutt Tobias Ørnes, kjent fra en rekke band som har blitt sterkt fremhevet i media, og her må nevnes Leprous, Insahn, Shining og Aiming for Enrike. Tobias er likevel mest kjent for sin tromming i bandet Leprous, som også henter kjempekritikker. Tobias har også vært student på NISS. 
Moldenseren Chriss Rune Olsen Angvik kommer fra Molde og har vært en stor del av musikkmiljøet der. I ti år har han spilt i bandet «Red Hot» som i 2007 vant Notodden Union Blues Cup og spilte rundt i Norge etter dette. 
– Det er gøy å ha med Tobias til Rjukan. Han er fantastisk, mener Halvor, som gleder seg til en ny tur på scenen i Tveitoparken. 
Chemical Music har med andre ord mye god og variert erfaring i bagasjen, og en felles lidenskap for musikk som de ønsker å formidle til publikum. I januar 2015 ga de ut sitt debutalbum “Roulette”, og et år senere har de gitt ut singlene «Just The Truth» og «GESW» som er de to første fra deres kommende andrealbum «Marionette». Vi får flere låter derfra også i Tveitoparken.

THE QUARTER – Kruttønna Mona i spissen for superlag som kommer til å smelle til!
""De møttes på en jamsession, the Quarter, og ble rett og slett en lokal supergruppe. På rjukanRock lover de flere overraskelser, så vær klar!
The Quarter, har som første band noensinne, blitt invitert til festivalen allerede året etter. Rjukan Rockfestival har hatt som prinsipp at lokale band ikke skal spille på festivalen to år på rad. Men også prinsipper må brytes av og til.
The Quarter er kvintessensen av Rjukan Rockfestival. Og som første band noensinne får de spille på to påfølgende rockfestivaler. Hvorfor? Fordi det ryktes at de har så mye nytt å by på, blant annet nye låter, skrevet for Monas store stemme. Bandet fikk en ny puff på fjorårets festival, og er egenhending årsaken til at jamsessions er en knallsuksess på Rjukan.
Med nyskrevne låter som får urpremiere på Rjukan Rockfestival i sommer, høynes forventningene nok en gang. The Quarter er altså kanskje kommet for å bli!?  De møttes på en jamsession og med et smell var The Quarter ble født. Tre av Rjukans beste rock musikere Frank Nielsen (gitar), Jørgen Eide Kittelsen (trommer) og Hans Terje Veåsen (bass) og en innflytter, Mona Pettersen, som til sammen lager et rock'n'roll show du sent vil glemme!
""En lokal supergruppe som rocker fletta av de fleste, med Mona Pettersen i spissen.

The Quarters Mona er årets eneste kvinnelige vokalist på festivalen. Mona kom innflyttende til Tinn, og ble tatt imot på beste måte, da hun fant sammen med noen av de som har gledet oss mest på lokale scener fra før av.  For hvilken vokalist er ikke denne Mona, som stjeler din oppmerksomhet fra første strofe.
Synergien med noen av Tinns rockehelter funka i første forsøk, og etter det første møtet gikk det gjetord om det som hadde skjedd på Kinokaféens jamsession i regi av Rjukan Artistforening.

Bare vent til bandet drar i gang sin hardtslående hybrid av Led Zeppelin og Black Sabbath-låter!
Bandet lover overraskelse. Hva det er, får vi ikke gå ut med, men kult blir det!

HELLBILLIES – Kongene på countryrockhaugen
""Hellbillies er bandet som fikk aller flest stemmer da festivalen gikk ut og annonserte at de ville hyre publikummet ønskeband, og ikke nok med dert – bandet flest vil se igjen! Værsågod her er Hellbillies! Hellbillies er ukronede konger av turnevirksomhet her til lands, og har vel spilt på de fleste scenene i Norge. Bandet har gitt ca. 1.600 konserter og solgt over 850.000 album.
Countryrockgruppa fra Ål i Hallingdal som ble startet i 1990 er blitt levende legender. Gruppas ni studioalbum og tre konsert- og samlealbum har langt de fleste solgt til gull eller platina. Bandet har vunnet tre Spellemannpriser og er blant annet kåret til Årets spellemann. Da Rjukan Rockfestival gikk ut i oktober i 2012 til publikum og ba dem komme med ønsker for festivalen i 2013, var det to band som gjaldt. Turboneger og Hellbillies. Resultatet er at begge kom på Rjukan Rockfestival for første gang. Og siden da har ønskene versert igjen.
Hellbillies har fått en unik standing, og stod øverst på lista også da 2016-festivalen skulle legges. Og Hellbillies sa ja, for de stortrivdes i 2013. Det kan jo overraske noe at de er så ønsket, da de har vært fast inventar på Høvleriet i Gransherad bare en god halvtime unna. Der har de vært bankers og sikker suksess i 20 år som sesongåpningskonsert, og suget etter Hallingdølene har vært der, siden det tok slutt på konsertene i Gransherad. Og derfor inviterer vi alle hellbilliesfans til ny fest i Tveitoparken i år! 
Bandet lover som vanlig et rocka sett, siden de spiller på Rjukan Rockfestival. Det passer dem ypperlig, for den siste tida har de gitt konsertene sine et røffere lydbilde. For Hellbillies er like mye i rocktradisjonen som de er i countrytradisjonen. Det er først og fremst på balladene countryen trer fram, mens countryrocken er tydelig i partyelementet i bandet, som jo er svært sentralt. Hellbillies er rock’n’roll party, og i år skal de sørge for ny fest i Tveitoparken.
I 2013 kom første tegnet på at Hellbillies har vært med en stund. Arne Moslåtten ville ikke turnere mer etter desember 2013, men har fortsatt med låtskriving. Og nå i fjor ga Arne Henry Sandum seg etter 25 år– bass. Men det tar ikke knekken på Hellbillies. De leverer fortsatt varene live.
Nå er Hellbillies klare til å trille hits for deg i Tveitoparken; med låttitler som Gamle Bry'n, Tolleiv, På Ål stasjon, Krasafaren Steinbu, Baka ein stein, Fatølvær, Verandasol, Råka tå ei pil, Hallo Telenor, Mørkemann, Leite etter lykka og Pille med bråk. Forvent deg fest!

BLAKK – Har forberedt tidenes fest og lover sitt beste show hittil!
""Raga-hyllesten som Christer Falck og Thomas Robsahm satte i gang ble en enorm trumf for rjukanbandet Blakk. Det måtte ende med at de ble booket inn til Rjukan Rockfestival 2016, der de holder en spesiell Raga-tribute.
På årets festival er Blakks ferske besetning på scene, og enda mer spesielt er det at Geir Bratland fra Apoptygma Berzerk og nå Dimmu Borgir, og tidligere Satyricon er med på keyboards. Han stiller for Arne Martinussen på RjukanRock.
Det kommer til å smelle!
For en triumf det ble for Blakk fra Tinn, og Rjukan ble mye skryt til del på scenen fra prosjektansvarlige Christer Falck og Thomas Robsahm da Raga-hyllesten fant sted for et stappfullt Rockefeller under samleplate-lanseringen. Rjukan og Blakk ble hovedpersoner i storyen om tributeskiva som ble verdensrekord.
Det ble intet mindre enn tidenes norske hyllestparty for et rockeband på Rockefeller da 1600 tilskuere og 150 artister presset seg inn på tribute-konserten. Det var mye tinndøler tilstede på plateslippet for den gigantiske Raga-tributesamlinga "Sannhet på boks", som jo er trykket og pakket på CD-fabrikken på Rjukan. Det medførte at Rjukan ble mye skryt til del, både for innsatsen, gjestfriheten og tilrettelegginga. Raga fikk i løpet av kvelden en hyllest de aldri vil glemme. Men aller størst triumf var det for tinndølbandet Blakk, og vokalist Joakim «Jokke» Landstad som nesten var som en av hovedpersonene å betrakte underveis. ""Hele seansen på Rockefeller, som med sine 30 år nå selv er blitt en av hovedstadens og norsk rocks viktigste institusjoner, startet med en liten time langt sett med Blakk, der Joakim Landstad, Viggo Syversen, Ove Bjørtuft og Patrick Andersson var i storform foran et fullsatt Rockefeller i tre etasjer og med alle avdelinger åpne. 
Ikke minst var det gøy å se Anneli Drecker og Jokke i duo (bildet t.v.)!
– Rjukanbandet Blakk er uten tvil Norges beste Raga-tributeband, og Joakim Landstad tolker Michael Krohn så godt at Michael trodde det var han sjøl som sang da han hørte Teppe første gang, sa Falck, som nå er blitt manager for bandet. 
– Jeg har selv vært på Rjukan og pakka ferdig CD- og LP-boksene, og opplevde å få fantastisk hjelp på CD-fabrikken og av en kjempegjeng fra Rjukan. Jeg må si jeg har fått utrolig sansen for Rjukan etterhvert, altså, sa Falck, noe som faktisk ble møtt med stormapplaus fra den fullsatte salen på den kommentaren. 
Konserten ble samtidig en ny start for Blakk, som bortimot var lagt på hylla da dette begynte å skje. Bandet har vært et utprega liveprosjekt, og har ikke satset på utgivelser, men det å skape fest. Og etter tribute-skiva og konserten har bandet aldri hatt mer konsertforespørsler enn de har nå, og om enn med litt endret besetning. Blakk har altså endelig fått anerkjennelsen de har fortjent.

THE DOGS – Slepp inn bikkja til Schau!
""– Dette er det eneste jeg vil, absolutt alt annet er slik jeg gjør for å tjene penger til husleia, sier Rjukan-venn Kristopher Schau. Nok en gang er han på vei til Rjukan Rockfestival med ett av sine prosjekter. Denne gang er det pønkspeedrockerne The Dogs, der de blant annet har vært på turné sammen med Slayer. Og denne gang skal de få lov å rocke RjukanRock 2016 ut i evigheten. Det har Kristopher sans for!
– Det blitt jævli svett, lover Schau til Radio Rjukan!
Det er i et intervju med TV2s side2 at Schaug utdyper sitt forhold til pønkrocken: 
– Dette er det eneste jeg har lyst å holde på med. Jeg spiller musikk som jeg genuint liker, og tekster som jeg ikke er flau over å ha skrevet. Schau har vært med på mye – og mye har han tatt med til Rjukan i form av band som Duplex-prosjekter som Hurra Torpedo, Datsun og The Cumshots.
Men nå er det The Dogs som gjelder, og bare The Dogs. Bandet som består av Kristopher selv, samt et knippe av landets mest etablerte musikere. Bandet som ifølge Little Steven laget den beste låta i 2014, «Crime is sexy», ble Spellemannsnominerte i klassen rock og som har så mye hastverk at de allerede er ute med sin fjerde skive. The Dogs gitt ut fire album på like mange år. 
– Jeg synes ikke det er så jævlig fort, jeg synes det går sakte. Jeg skulle gjerne gitt ut plate oftere. Men det går ikke, for folk har jo jobber og familie og slikt tull som kommer i veien. Og andre band, noe som i hvert fall irriterer meg noe helt grenseløst, sier han til Side2. Og da er det hans egne andre band prosjekter han snakker om! I 2016 blir det nesten bare Dogs, og i 2017 blir det i hvert fall bare Dogs. For alt annet skal legges bort. Schau er tross alt multimediaartist. Forfatter, journalist, radiomann, TV-programleder, komiker, kunster, musiker, Breivik-spaltist for Morgenbladet… 
Likevel er det å være frontfigur i et band det Kristopher Schau digger mest. Det han vil. 
Schau mener han har blir stadig bedre til å lage låter. Både tekst og melodi er noe han jobber mer og lenger med. Han trekker frem hvordan skam fungerer som drivkraft.
Når de kommer til Rjukan har de vært på turné en stund allerede, så det er et sylskarpt band som kommer til Tveitoparken, før de går i studio igjen i august. Det låter tungt og tøft og passe sinna, men med en god porsjon godt humør i tillegg, naturligvis.
– Klart vi gleder oss til Rjukan Rockfestival. Jeg har som kjent vært på Rjukan flere ganger, og hatt det jævli bra hver gang. Rjukan rocker, sier Schau, og husker da turnébussen brøyt sammen etter at Datsun hadde spilt på festivalen, og de blei servert store mengder vafler på Radio Rjukan i ventetida. Kristopher elsker vafler. Og han liker å bli påminnet at han hang i taket over festivalscenene i Rjukanhuset. 
– Et bra og solid sted å henge, mener Schau.

""Festivalen blei redda av ildsjeler ifjor, da gammel gjeld kunne satt en stopp. Nå er det opp til folket om de vil ha festivalen. Kom deg ut og vis din støtte ved å bli med på fest!
""Og innimellom blir det gomusikk med DJ Gøran Sæther, som finner fram kremen fra sin musikksamling, og Per Bjørge lover nytt hår i år! Takket være frisør Benny Ofstad. Han kommanderte Per Bjørge inn til behandling!
Så nå er spørsmålet om du er klar?
Årets fest i Tveitoparken forventer nesten det!

Arrangementsfakta:
Rjukan Rockfestival – for 17. gang!
Tveitoparken Rjukan 10.-11.juni 2016
Billetter: RjukanRock/VisitRjukan
Festivalpass:
1100,- kjøpt seinest 9.juni (Kr. 1200,- i porten.)
Endagspass::
750,- kjøpt seinest 9.juni (Kr. 850,- i porten.)
Fra 9. klasse til 18 år på fredag: Kr. 400,- (Bare i porten!)

Linker:
Mer på www.rjukanrock.no
Facebook: www.facebook.com/RjukanRock'
 

RJUKAN ROCKFESTIVALS PROGRAM 2017

""Fredag 10. juni
(Aldersgrense 9. klasse)
18.00 – Portene åpner.
Bandrekkefølge:
DJ GØRAN
FESTIVALÅPNING
STAYSMAN & LASS 
BYTING
KVELERTAK
DIRTY DEEDS (AC/DC-tribute)
ca 02.00 – Slutt for RjukanRock Dag 1

Lørdag 11. juni
(Aldersgrense 18 år!)
17.00 – Portene åpner.
Bandrekkefølge:
DJ GØRAN
CHEMICAL MUSIC
THE QUARTER
HELLBILLIES 
BLAKK
THE DOGS
ca 02.00 – Slutt for RjukanRock 2017

Rjukan 29.05.17 
Rock Engh Roll – festivalsjef

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia