fbpx

Klar for Trubadurfestival-helga?

Radio Rjukan23. august 20166min
trubadurfest-2_1757

Hvert år arrangeres trubadurfestival i Rjukan sentrum. Hele dagen er det musikk i gatene, og på Huset Pub er det duket for konserter på kveldstid. I tradisjon tro ble det arrangert trubadurfestivalen siste helgen i august. Og så også i år, men med nye folk bak roret.
Dette har blitt en festival som trekker store navn og definitivt kommet for å bli. I år er det Øyvind "Elg" Elgnes og Unni Wilhelmsen sammen med Sol Heilo og Anne Mari Karlsen Trio som topper plakaten.
Bilens Dag og veteranbiltreffet i storgata arrangeres samme lørdag, og har samarbeid med Trubadurfestivalen.
i år går det også veterantog fra Rjukan Stasjon klokka 14, med billettsalg på stasjonen timen før, med retur til Rjukan i god tid før det braker løs med et av hovednavna, klokka 20 lørdag.

I Storgata spiller trubadurene ved Vestfjorddalens konditori lørdag mens du kunne beundre kjøretøyer utenom det vanlige, og på det glade hjørne kan du uforpliktende prøve og sammenligne 20 ulike bilmerker fordelt på en lang rekke forhandlere.

Huset Pub har overtatt festivalarrangementet etter at Odd Landstad ga seg som festivalsjef etter 10 år ved roret ved Rjukan Trubadurfestival. I løpet av de 10 åra har festivalen vokst til å bli et av Tinns stolte årlige arrangementer, og når det er tolvte året, så er det garantert suksess.

Festivalen er utvikla litt hvert år, og man hadde suksess med å slå litt på stortromma på 10-årsjubileet. Det er fulgt opp seinere, og resultatet er at festivalen forhåndsselger billetter i større grad.
Festivalen har hatt suksess med å kjøre headlinerne tidlig på kvelden, klokka 20.
Elg åpner hele festivalen fredag 26. august klokka 20.
Det ertolv trubadurer fra nær og fjern, og den etterspurte Joanna Demker kommer også i år. Hun er blitt en solid festivalfavoritt! Det er også Deb Girnius og David Landstad.
""I år er det en mer omfattende artistplakat enn noensinne.

Det regnes med god festivalsteming i år også. Det er plass til ca. 400 på festivalen. Men alle får ikke plass i teltene som er satt opp. Så det gjelder å komme tidlig hvis man skal ha sitteplass.

Lørdag er det start klokka 12 med tre trubaduerer fram til klokka 14, og også i år blir det trubadur i Storgata ved konditoriet.

Alt foregår under tak og man er ikke væravhengige, men nå ser det jo ut som om været blir supert også.

Når alle sitter i teltet så anbefaler man, ja oppfordrer folk til å bevege seg litt vekk hvis de må prate om hva naboen gjorde i går.
– De kan de gå rundt huset. Da ødelegger de ikke for folk som er kommet for å høre på trubadurene, har tidligere driver ""av Huset Pub, Aud Verpe presisert på tidligere festivaler.

Billetter fins fortsatt, og de selges på visitRjukan og kun da fram til og med torsdag når de stenger.
Resten blir eventuelt solgt på huset fra fredag når Huset Pub åpner.

Linker:
Rjukan Trubadurfestivals nettsider
Rjukan Trubadurfestival på facebook

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia