fbpx

Japan-TV filmet atombombemarkering

Radio Rjukan17. februar 20153min
japan-tv4_6cdb

Tor Nicolaysen og Bjørn Iversen har sammen med flere vært med å lagt til rette for at Japansk TV skulle få sine bilder til TV-sderien. Før de kom til Rjukan har de vært en rekke andre steder i Europa og filmet til TV-serien som skal gå på japans nasjonale kringkastings hovedkanal i august, når det skal markeres at det er 70 år siden USA slapp atombombene over Nagaski og Hiroshima. 

""
I noen hektiske dager har TV-teamet pendlet mellom Rjukan sentrum, Vemork, Vesetsletta og rettstrekka over til Rauland for å få bildene de trenger til TV-serien.
– Det hart vært hektisk og morro, sier Bjørn Iversen, som har spilt sabotør i engelsk uniform og i hvite kamuflasjedrakter for å illustrere det som skjedde under kampen om tungtvannet.
– De hadde litt av et tidsskjema, men siste dagen fikk vi da en ålreit prat over en bedre middag på Fjellstua, sier Iversen, som ellers er mektig imponert over dyktigheten og effektiviteten til japanerne.
– Det gikk unna, menm det var topp profesjonelle folk, så vi ser fram til å se hva som ble resultatet.
De skal få tilsendt linker med innspillingene når de er klare, har de lovet de som er med.
Japanerne likte det de fikk se, og fikk det de kom for. Norsk natur, Vemork og realistisk filmbilder som illustrerer den berømte sabotasjeaksjonen.

– Det er ganske fantastisk at interessen også i Japan er så stor, og ikke umulig kan det bety økt oppmerksomhet om Rjukan og Tinn i åra som kommedr også. Vi fikk ikk esnakket særlig mye med dem om hvordan de oppfatter tungtvannsaksjonen i det store bildet med atombombene som ble brukt, men det er ingen tvil om at de var veldig interesserte, sier Iversen.

""
– Jeg må si det er gøy å hjelpe til med å formidle lokalhistorien når man vet det blir spredd slik utover for store seergriupper, men nå har jeg bruk for en film-pause, ler Iversen, som ikke har tenkt å melde seg til den kinesiske film-produksjonen som kommer til Rjukjan i begynnelsen av mars.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia