fbpx

James Bond-premiere på kino

Radio Rjukan1. oktober 20213min
jamesbond

Etter tre utsettelser er det endelig klart for James Bond 25 på kino.
– Man skulle trodd det var mange James Bond-fans i regjeringen, for åpningen av Norge etter korona kommer perfekt timet med at James Bond No Time to Die er klar for kino, sier kinosjef Robert Jenbergsen. Denne helga er det satt opp forestillinger hver dag med den populære engelske agentens 25. film, delvis spilt inn i Norge.
– Det er en stor glede da jeg kunne fjerne plassbegrensningene på kino, men nå er det altså dobbelt så mange seter i kinosalen, og jeg oppfordrer folk til å komme seg på kino fr å se denne. Jeg skal iallefall kose meg med den, sier Jenbergsen, som riktignok ikke har satte alle James Bond-filmene.

Det er allerede solgt godt med billetter til første forestilling, men det blir mer denne helga.
– Det er bare å møte i svart dress, spøker Jenbergsen, som forteller at det også er satt opp forestilling lørdag kveld.
– Da settes både den og Boss Baby opp, og det er også forestilling søndag. Jeg regner jo med et visst rush, sier Jenbergsen.

Og kritikkene som er kommet viser at James Bond er i toppform. Det er jevnt over terningkast 5 og sågar noen bedre rundt om blant de første kritikkene, som forteller at Cary Joji Fukunaga klarer både å lage en Bond-klassiker og fornyer.

Regissøren som debuterte med glimrende Sin Nombre, og som også står bak Beasts of No Nation har her laget bare sin 5. film, men han har trygg hånd på regi-rollen.

Tirsdag var det førpremiere i London, og engelsk kritikere er fra seg av begeistring.
– Filmen er ikke bare god. Den er fantastisk, skriver The Times og gir filmen fem av fem oppnåelige stjerner. The Guardian beskriver filmen som episk.
– Filmen leverer på alle områder. Det er bare på glede seg, skriver The Guardians anmelder.
Avisa The Telegraph er like begeistet.
– Vi har ventet på deg en god stund nå Mr. Bond – og det er en stor glede å ha deg tilbake igjen, skriver avisens anmelder og gir også filmen fem av fem stjerner.
Men ikke alle er ikke fullt så begeistret. The Independent mener at filmen skuffer dem, mens Time Magazine synes at den rett og slett er for lang. De 55 første kritikkene på rottentomatoes.com gir 87% fresh, og etter londonpremieren ligger filmen på 8,1 på imdb. Solide saker med andre ord.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia