fbpx

Ingen Solfest-revy i år

Radio Rjukan25. februar 20244min
eftf co

–Det blir ikke noen revy i år, nei. Vi har liksom ikke greid å finne ånden til å skrive nok låter og sånt. Jeg vet ikke hva man skal si om det, men noen av gutta har vært litt slitne, i den forstanden at de ikke har klart å finne inspirasjon. ikke noe mer alvorlig enn det altså, sier Øystein Haugan.

Det har vært tradisjon i 40 år at det har vært solfestrevy-premiere knytta til Solfesten, i 35 år med Rallar’n og så etterpå med Eftf. & Co. Hvert eneste år med unntak av under koronapandemien. men i år blir det ikke noe. Verken på solfestdagen 20. april, kvelden før, eller en påfølgende uka.

–Vi har rett og slett at vi har ikke hatt inspirasjon og guts til å gå løs på det, og dermed så fant vi ut at da må vi heller får kutte det ut. Men jeg kan jo si da at hvis vi får guts og trøkk, så er solfesten 100 år til neste år, og rallaren er da 40 år. Så da ønsker vi, vel i hvert fall å prøve å få til en eller annen form for «best-of», da uten at jeg tørr å love det 100%. Det er på en måte planen slik det ligger an nå, sier Haugan, som er enig i at det er litt leit.

–Det er jo det. Men vi må bare innse at vi har ikke greid å få det til i år. Det skal jo klaffe for alle, og det har det ikke gjort. Vi er et team, og vi har ikke hatt nok krefter og inspirasjon i fellesskap til å få det til, rett og slett. Men neste år så er det 40 år vi har holdt på, med bare 2-3 år der vi ikke har fått det til. Så det er jo heller ikke så verst da, men vi er jo klar over at vi skuffer noen.

–Men vi har jo klart å produsere 37 forestillinger da, og det er jo mye arbeid, ikke bare låtskriving og sketsjer, sier Haugan, som forteller at muligheten til å ta over idéen er «up for grabs»

–Muligheten for andre er jo der. Nå har vi breia oss så lenge. Og det hadde vært stor glede for oss hvis det var andre som hadde lyst til å kaste seg ut på de skrå bredder å lage noe som kan overta. Det er kjempemorsomt, så det kan anbefales. Det hadde vært veldig flott, utrolig flott, hvis noen ville overtatt stafettpinnen, for å si det sånn, sier Haugan som innrømmer at han kommer til å savne det å stå på scenen foran et feststemt revypublikum.

–Ja, jeg gjør jo det, jeg er jo spillekåt, jeg er alltid det! Men vi koser oss hver mandag med å øve med Tøffe Låter, og da får jeg liksom ut alt det der vi liker da. Vi får spilt gamle låter som vi liker å høre på selv, og da er jeg fornøyd,

–Nei, men sånn er det. Så vi håper vel å komme sterkt tilbake neste år, uten at jeg er på noen som helst måte kan love det helt sikkert. Men vi har snakket om det, for å si det sånn, avslutter Haugan.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia