fbpx

Industrikunst på Notodden i sommer

Radio Rjukan20. juni 20164min
kunstogindustriutstill-1_174e

Utstillingen som har fått navnet "Kunst og Industri" er midt i blinken for en første helsommers utstilling for den ferske verdensarvbyen Notodden. Som en del av Rjukan – Notodden Industriarv vil utstillingen vise kunstuttrykk som er preget av industriens sterke påvirkning.

""​Det industrielle uttrykket blir stadig mer brukt i kunst og design, og utrykket er nærmest blitt en egen estetikk.
Det åpnet for å stille noen spørsmål!
Hva er det med industriens formspråk vi finner så interessant?
Er det råheten og styrken i industrien?
Eller ble tungindustrien først akseptert da den var på vei ut av samfunnet?

Sommerutstillingen i Telemarksgalleriet denne sommeren omhandler industri og kunst, og hvordan industrien og dets produkter gjenskapes til kunst og kultur. 

– I vår tid brukes gamle industrihaller til kulturhus og leiligheter, og industriens formspråk benyttes i stadig økende grad. Telemarksgalleriet holder selv til i en gammel industrihall, og industrihistorien som formet Notodden og Rjukan som by er nå blitt en del av UNESCO Verdensarv.
""Kunstneriske skildringer av og med industri har en lang tradisjon i norsk kunstliv. På begynnelsen av 1900-tallet ble arbeideren skildret med kraft og styrke. På 1930-tallet malte kunstnere industriarbeideren med en politisk undertone, og på 1970 og 80-tallet fikk det industrielle et eget spillerom i kunsten da industriens produkter ble benyttet direkte i kunstnerisk arbeid, sier daglig leder i Lysbuen – Telemarksgalleriet Helene Brekke i forbindelse med pressevisningen.

Utstillingen vil inneholde verk av kunstnere som Pushwagner, Thorolf Holmboe, Reidar Aulie, Regien Cox, Pia Myrvold, Lambretta-kollektivet, Per Inge Bjørlo og en rekke andre kunstnere og designere.
Til utstillingen hører også en utendørs del med historiske foto fra Tinfos Papirfabrikk.
 
""Utstillingen åpner lørdag 11. juni kl 13.00. da blir det musikalsk innslag ved Elias Akselsen som er en norsk sanger og tradisjonsformidler, kjent fra flere plateutgivelser. I tillegg blir det rallardans av Sigbjørn Rua, Torbjørn Rua Dokken og Even Ellegaard Westeng. Rua har i flere år reist verden rundt med forestillinger med dansekompaniet Frikar.

Arrangementsfakta:
Kunst og Industri – Kunstutstilling
Utstillingen åpner lørdag 11. juni kl 13.00.
Utstillingen holder åpent fra 11. juni til 18. september
Har også en utendørsdel med historiske fotos fra Tinfos Papirfabrik.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia