fbpx

Hvem svindler hvem i Nightmare Alley

Radio Rjukan29. januar 20223min
nightmare alley2

Vi snakker god gammeldags krim, der en femme fatale bidrar til å gjøre livet spennende for hovedpersonene. Det er en refilmatisering av en av de store film-noir-klassikerne som kommer på Rjukan kino fra søndag.

Den to ganger Oscar-vinnende Guillermo Del Toro, som har stått bak storfilmer som «The Shape of Water», «Pacific Rim», «Mimic» og «Pans labyrint», tar turen ut av eventyrene for å fortelle historien basert på William Lindsay Gresham roman om en mann som blir involvert i et omreisende karneval på 1940-tallet.

Det er Bradley Copper som spiller hovedrollen som Stanley Carlisle. Vi møter et stjernelag i tillegg; Cate Blanchett, Toni Collette, Mary Steenburgen, Rooney Mara, Willem Dafoe, Ron Pearlman, Richard Jenkins, David Strathairn og Tim Blake Nelson.

Filmen, som er en nyfilmatisering av en film som ble en stor noir-hit i 1947, gir nok en følelse lik «The Shape of Water» som var satt på 50-tallet, men her er det nok flere svindlere enn i den Oscar-belønnede filmen.

– Dette tror jeg er en film som passer for mange. Men den har fått 15 års aldergrense, noe som begrenser litt, sier Jenbergsen.
han viser til at dette er krim, spenning og miljø som mange vil stortrives med å se.

Anmelderne er svært positive, og mener at filmen er både spennende, mektig, mørk, styggvakker og lekkert utført, eller som P3 Filmpolitiet sier det, en visuell opplevelse med briljant scenografi, kostymer og effekter, som vi jo er vant til fra Del Toro.

Og hva handler det så om?

Den litt uheldige, men karismatiske Stanton Carlisle (Bradley Cooper) innleder et vennskap med den klarsynte kvinnen Zeena (Toni Collette) og hennes mann, en tidligere mentalist, Pete (David Strathairn), på et omreisende karneval. Vennskapet gir ham en gylden billett til suksess.

Han bruker sin nye kunnskap på den velstående eliten i New York på 1940-tallet, og bygger seg opp ett navn. Med den vakre Molly (Rooney Mara) ved hans side, planlegger Stanton å lure den farlige og mektige Mr. Grindle (Richard Jenkins) med hjelp av den mystiske psykiateren (Cate Blanchett), som kanskje er hans største konkurrent til nå.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia