fbpx

Husk å søke kulturmidler innen 1. mars

Radio Rjukan20. januar 20224min
kulturskolejubileum-1_d31b

Du kan bare søke om kulturmidler én gang i året, og fristen er 1. mars. Slik har det vært nå i fire år, og dette forenkler planleggingen og fordelingen av kulturmidlene for kultursjef Marit Kvitne og det avgjørende Oppvekst, integrering og kulturutvalget i kommunen som bestemmer hvem som skal få penger eller ikke, basert på søknadene som kommer inn innen fristen.

– 1. mars er absolutt siste frist for å søke om kulturmidler, og den er absolutt, sier Kvitne, som forteller at det også bare er elektroniske søknadsskjemaer som godtas i år, akkurat som i fjor.

– Trenger du hjelp får du heller ta kontakt med kommunene servicekontor, sier Kvitne.

– Det er nesten like mye som fjor å søke på, ca. 660.000 kroner, forteller Kvitne.

Det er ingen endringer fra i fjor, etter at man hadde hatt en evaluering av ordningen i forkant av det.

– Den eneste endringen da gjaldt løypekjøring. Siden i fjor må alle ha installert GPS-tracking på sine løypekjøringsmaskiner så det blir synlig hva som er gjort av løypeoppkjøringer, og hav som finnes på skisporet.no. De må sende inn rapport på kjøring fra vinterstart og fram til de sender søknaden før 1. mars. Det er altså betaling etterskuddsvis.

– De fire kategoriene er som før; Gjentagende kultur- og idrettsarrangementer, temporære kulturtiltak eller aktiviteter, løypekjøring, og det som før het driftstilskudd og som nå heter aktivitetstilskudd, forteller Kvitne.

– Det het driftstilskudd før, men nå er det vedtatt at det ikke er lov å søke om faste driftstilskudd lenger. Man skal altså søke om aktivitet, og ikke driftstilskudd. Det forventes at man må ha tenkt igjennom dette, sier Kvitne.

– Begynn nå, og ikke vent helt til siste dag. Vi vil ha med prosjektbudsjett, og regnskap og vedlegg, og beskrivelse av siste års arrangement og lignende, og de som ikke har reviderte regnskap ferdig, skal sende med et foreløpig regnskap. Du søker på kommunens nettside, og der ligger også retningslinjer.

– Du kan begynne søknaden, og fortsette seinere, men da må du logge deg inn med ID først, så kan du logge på igjen. Uten å logge inn forsvinner søknaden, og da kan du ikke fortsette dagen etter. Du finner den digitale søknaden samme sted som byggesøknader og andre ting er, det samme løsning, forteller Kvitne.
– Unntaket er bygdeutviklingsmidler. Politikerne har vedtatt å sette av 100.000 kroner ekstra som kan søkes av utviklingslag i bygdene, og dette er ikke med i den vanlige kultursøknadskategoriene på kommunens søknadsportal. i allefall ikke ennå, sier Kvitne som fortelelr at disse midlene må søkes på mail med vedlegg om prosjektet og et lite budsjett.

– Det kan du lese mer om på kommunene snettside. Men dette er altså midler som utviklingslag våre bygder, som i Hovin, Austbggde, Atrå, Mæl og Miland kan søke på.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia