fbpx

Hundrevis av billetter allerede solgt til Snømannen-førpremiere

Radio Rjukan7. september 20177min
pressekonf-snomannen-3_c24e

""Storfilmen "Snømannen" har verdenspremiere på norske kinoer fredag 13. oktober, men allerede to dager før blir det stor førpremiere i friluft på Rjukan torg 11. oktober.
Filmen med store Hollywoodstjerner som Michael Fassbender, J.K. Simmons, Rebecca Ferguson, Chloë Seviugny, Val Kilmer med flere er som kjent innspilt på Rjukan, i Oslo og Bergen.

– Vi får førpremiere, men vei ennå ikke om vi får filmstjerner eller andre med, men vi vet at Alfredson er i Oslo dagen før, så vi skal forsøke, sa kinosjef Endre Solhjem knutsen.
– Alfredson skal delta på eksklusiv lukket visning på Colosseum Oslo tirsdag 10., mens første offentlige visning er på Rjukan, før Danmark, Ungarn, Hellas og Italia får premiere 12. oktober, og Norge får 13. oktober.
I USA er premieren skjøvet til en bedre premierehelg, uka etter, fredag 20. oktober, opplyste Pål Thorud fra Hydro Energi.

""Fra Hydro Energi møtte kraftverkssjef Pål Thorud og fortalte om prosessen de var blitt så dypt involvert i da den store Hollywood-innspillingen la beslag på tid og krefter hos Hydro Energi.

– Det var svært hyggelig å være i kontakt med regissør Tomas Alfredson, men vi merket at han var perfeksjonist i det han foretok seg. Det ble tidlig klart at de ønsket å filme på steder vi ikke hadde ventet, sa Thorud, som fikk utfordringer da Alfredson ble begeistret for overtrykkskammeret på Vemorktoppen.
– Det er her Sulvia Ottersen blir funnet, sa Thorud, og viste bilder og forklarte vanskelighetene med å ta i bruk kammeret som filmåsted.
– Det kommer til å koste penger, sa vi, men fikk vite at det ikke var noe problem. Alfredson fikk det som han ville, og vi ser kammeret er sentralt i begge de to første trailerne og i filmen.

Tilstede på pressekonferansen var fylkesordfører Sven Tore Løkslid og leder av hovedutvalget for kultur Tone Berge Hansen, i tillegg til leder at Telemark utviklingsfond Terje Bakka.

Fra Tinn kommune stilte ordfører Bjørn Sverre Birkeland, rådmann Rune Lødøen som ledet seansen, sammen med kultursjef Marit Kvitne og kinosjef Endre Solhjem Knutsen, mens VisitRjukan var representert ved Reiselivssjef Ingrid Fagerberg, som alle hadde noe å fortelle på pressekonferansen.

""Fylkesordfører Løkslid uttalte at han var spent på premieren, og stolt over ha Tinn fikk til.
– Vi er blitt vant til at det blir stort når Tinn setter igang med noe, og det er vi selvfølgelig med på, sa Løkslid, som håper dette er starten på Telemarks muligheter som viktig filmlokasjon.

Ordfører Birkeland fulgte på med å skryte av at folk i tinn stilte opp når det var noe som var bra for stedet, og som hadde et markedføringspotensial.

Det kan også nevnes at Jo Nesbø er tidligere solprisvinner. Vi har i dag hatt møte med United International Picture for å drøfte hvordan denne premieren skal markeres i Rjukan.  
""
Rune Lødøen, Pål Thorud, Marit Kvitne, Endre Solhjem Knutsen og Rune Lødøen dro fra Tinn og møtte forfatteren Jo Nesbø i Oslo for en ukes tid siden, da de også var i samtaler med Simen Rognerud, Bentine Lassen, Kenneth Jønsson fra UiP (United International Pictures).

– Planlegging av dette førpremiereshowet er i full gang og vi kommer tilbake med mer informasjon etterhvert som programmet blir klart, sa Marit Kvitne, som sammen med Knutsen lovte at det ville bli endel mer aktiviteter enn selve filmvisningen.
– Men vi er ikke klare med det ennå, og skal i møte nå rett etterpå, sa Kvitne.

""Reiselivssjef Ingrid Fagerberg fortalte at VisitRjukan er igang med et prosjekt for å følge opp, men også dette er tidlig i fasen.
– Vi veit det blir en stor effekt av filminnspillinger, og vi har mål om å utnytte dette, sa Fagerberg.

Filmen blir også vist ordinært på kino fra den 13. oktober innendørs, og vil gå en stund på kino, tror kinosjefen.

Radio Rjukan har tatt opp pressekonferansen i sin helhet, og vil spre stoff fra denne utover i uka som kommer.

Se flere bilder fra pressekonferansen i galleriet nedenfor.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia