fbpx

Holdt på med Sam Eydes 150-årsdag?

Radio Rjukan28. oktober 20165min
se150aar1_4c15

""Det er alltid mistenkelig, og går ikke upåaktet hen, når noen beveger seg på Rjukan nyanlagte, stille og folketomme torg, og når dette skjer i 7-tida på morran, da blir det ekstra mistenkelig.

For er ikke hver dag det er kaffe og sjokolade på Rjukan Torg like etter klokka 7 om morgenen, og slett ikke i slutten av oktober. Denne gjengen, identifisert som sentrale kollaboratører i Hydro Energi var der bare for å drikke kaffe, sa de. 

Vi vet av erfaring av manikker skal stole på alt de sier når de er i slik godstemning, denne gjengen, så straffen for at de ikke ville fortelle noe var at Radio Rjukan ville ha bilde av dem.
Mystisk nok begynte speilreflekskameraet å svikte, Blitsen ville ikke jkommunisere med kamera, noe vi ikke ser borti fra at de også hadde en finger med i spillet på.

Det var hemmelighetskremmerier, og vi kom så langt som at man ikke trenger å vite alt på forhånd, og at de jo alltid er med! De var noe uvillig til at Radio Rjukan skulle lage sak om det de holdt på med, men kaffe og sjokolade, var de opptatt av at journalisten skulle få. Samtidig mente de at serveringen ville bli enda bedre på lørdag i 19-tida.

Det tør være kjent at Hydro Energi er en av bidragsgiverne til 150-årsfeiringen av Rjukans grunnlegger Sam Eydes fødeselsag lørdag 29. oktober. Men hva de bidra rmed i år var de litt hemmelighetsfulle på.
Tidligere har Hydro Energi vært sentrale i byens viktigste jubileer, og 150-årsdagen er neppe noe unntak.

Det er klart det blir lyktetenning på Mælandsbrua, med påfølgende fakkeltog til torget, der det blir bevertning i form av bursdagskake, kaffe og saft. Det ryktes av Sam Eyde selv dukker oopp, og det er også klart at det blir fyrverkeri. Og kanskje én og annen overraskelse, altså.
Dette er et gratisarrangement, og tilsvarende finnes også på Notodden.

Også Rjukan Admini vil på sin måte markere 150-årsdagen, og inviterer til 3-retters meny for kun "2 ganger Birkeland". Det siste antyder nok prisen.

Linker:
Facebookeventet for Sam Eydes 150-årsdag
Rjukan Adminis 150-årsmarkering

Arrangementsinfo:
SAM EYDE 150 ÅR
Lørdag 29. oktober 2016
16.00: Gratis familiefilm på Rjukan kino «Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa».
18.00: Åpning av Mæland bro med tenning av nye lykter.
           Fakkeltog til torget.
Ca. 19.00: Bursdagsfest på torget med kake, saft og kaffe. Taler, sang og musikk.
           Bursdagsfeiringen avsluttes med fyrverkeri.
Arrangementet er gratis.
Velkommen!

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia