fbpx

Hannah debuterer med single

Radio Rjukan21. august 20207min
hannah_af75

Hannah Eline Jøines har tatt steget på sin første utgivelse. Nå slipper hun sin første single «Addictions» på strømmetjenestene, og A-listes på Radio Rjukan fra torsdag

Lørdag 22. august skal Tidal, Spotify og de andre strømmekanalene ha den nye singelen klar.
– Det var ikke bare å ta en telefon til Spotify, men det er å sette seg ned og kontakte Tono og Gramo og produsenter og plateselskap. Manualen finnes ikke, men jeg har nå kontrakt med IndiGoBoom The Orchard som distribusjonsselskap som formidler det til de ulike strømmeplattformene. Det er ikke helt oversiktlig, så det er godt å ha hjelp til det, forteller Hannah.
– Låta heter Addictions – g det handler om avhengighet. Den er skrevet i et anfall av egenfrustrasjon da jeg sløste bort egen tid, og gjorde unyttige ting istedet for det jeg burde. Det heldige utfallet var at jeg skreiv låta. Låta er et dypt oppgjør med meg selv, og at jeg skal ta meg selv på alvor selv om det krever mye. Det er en god beskrivelse av hele prosjektet, egentlig.
Jeg har hatt med meg Konrad Lunde som har jobber med Eva Weel Skram og mannen hennes. Han er multiinstrumentalist, og en kjemperessurs, og har har produsert, og vært med å skrive, sier Hannah som har si største inspirasjonskilde i Joni Mitchell.
– Ja, henne og den generasjonen av singer songwriters. Musikkstudiene brakte meg til henne.

Vi har lært Hannah Eline Jøines (30) å kjenne som en aktiv musikkskolelærer, og via konserter og i diverse sammenhenger. Hun har jobbet med planen om å gi ut egen musikk siden jul.
– Ja, det var ved juletider jeg blåste liv i drømmen. Da var jeg igang. Musikk har alltid vært viktig for meg. Jeg vokste praktisk talt opp i musikkskolen her i Tinn, og hadde en kjempegod lærer i franco Bertelli, som ga meg en gave i det å utvikle en egne identitet og en egenkjærlighet til musikken. Jeg var pianoelev, men uoffisielt så sang jeg også mye, noe jeg ble oppfordret til å fortsette med. Nå er jeg så heldig å være pianolærer selv, og prøver å gjøre ham stolt, ler Hannah, vel vitende at Franco kommer til å lese dette.
– Jeg har vært veldig heldig, de siste åra etter at jeg kom tilbake til Tinn, føler jeg at jeg har funnet plass til meg. Jeg føler at jeg har funnet jobber som utøvende musiker kan trives i, i tillegg til å være kulturskolelærer og kordirigent. De siste åra har jeg hatt ledelsen av to kor, ett i Heddal og ett i Tinn. Nå har jeg måttet skjære ned på litt for å få til dette. Men jeg jobber fortsatt med låvekoret i låvekirken i Heddal, sier Hannah.

Hannah Eline fra Jøines midt mellom Miland og Atrå er en selfmade singer songwriter. Det er ikke først og fremst fra familien hun har det, selv om de er musikk- og kulturinteressert. Men det å gi ut egen musikk er hjertebarnet.
– Det kan du trygt si. Det er et stort arbeid å gjøre, men jeg tenkte tida var inne nå, etter mange år med småbarn og der jeg kanskje har gjort unna det mest tidkrevende arbeidet med det, og nå er det litt mer tid og rom. Jeg kunne jeg finne fram låtmaterialet som jeg har bygd opp over en årrekke. Dette har jeg jobba med lenge – å skrive låter i 10 år nå. Nå blir de tatt farm igjen. Jeg har hatt kjempegode samarbeidspartnere, og da gjelder det å finskrive og finslipe, og finne samarbeidspartnerne jeg ville har med meg, og så studioarbeidet. Det har vært en reise på alle måter. Det administrative å få det ut på strømmekanaler, gjøre PR, og gjøre det mulig å bli spilt på radio!

– I løpet av september kommer single nummer to, en fin kjærlighetssang, og så planlegger jeg en julesingle. Den julelåta jobber jeg med nå. Men det skal bli et album. Jeg kunne bare gjort singler men jeg har hatt et album i tankene hele veien. Det slipper jeg etter jul, og plata tror jeg kommer til å helte addictions, etter den første singelen.
– Og du skriver på engelsk?
– Disse låtene her ble skrevet på engelsk, og da var det mindre norskspråklig pop, så det er også nå lettere for meg å skrive på norsk. Men den som kommer nå er en engelskspråklig plate. Jeg kjenner meg hjemme i engelsken, sier Hannah, som ikke tør å ha for store ambisjoner.
– Jeg har ikke store forventninger, men om det har potensial kommer an på om jeg har klart å treffe en nerve og om folk liker det. Det er krevende og vanskelig å nå fra i jungelen av artister. Drømmen er at folk skal få lyst til å høre låtene om igjen. Det er indiepop og i singer-songwriter-tradisjonen, men folk får mene og ha egne referanser – som de selv vil. Men jeg håper jo at det er noe folk liker å sette på når de er i bilen og når de lager middag og slikt. At det gir noe, og ikke bare fordi jeg er lokala artist Men jeg håper at folk får lyst til å anbefale det videre, og legge det på facebooksida si og slikt, ler Hannah, veldig spent på responsen når første singel er ute.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia