fbpx

Grøsser-sensasjonen på Rjukan kino onsdag

Radio Rjukan26. mars 20194min
usmovie2_2df3

Regissør Jordan Peele slo igjennom med et brak med grøsserfilmen "Get out", en film som solgte billetter for 2,2 milliarder kroner på kino. Han har nok funnet en oppskrift, for hans andre film "Us" åpnet med et brak på kino i USA i helga, med mer enn det dobbelte av besøkstall. På de store filmnettstedene får filmen 94% "Fresh" på Rotten Tomatoes, og 7,6 på IMDB, hvilket er svært høyt for en grøsser. Onsdag har filmen premiere på Rjukan kino, og kinosjefen har trua.

Trailer: (Saken fortsetter under videoen.)

– Folk i Tinn, og særlig ungdommen, liker en god grøsser, og det er ikke tvil om at traileren til "Us" er effektiv, og når både kritikere er overstrømmende og filmen henter rekordbesøk tror jeg det blir mange som tar turen på kino, selv om det er uvanlig at en grøsser settes opp første gang en onsdag, sier kinosjef Robert Jenbergsen, som har forhåndssalg av billttter til filmen på nett.
– Når filmen nå får så glimrende kritikker, gjør nok det sitt til at flere vil se den på kino. Grøssere passer naturligvis best på kino, mener Jenbergsen.
 
Filmen handler om en familie som reiser til feriehuset sitt på sommerferie. Moren hart vonde minner fra huset, som hun vokste opp i  og der hun opplevde noe skremmende som barn. Og noen har ventet på hennes tilbakekomst! Noen som er skremmende like dem selv! Mer skal vi ikke si om handlingen, men norske kritikere er begeistret: "Sprek, innovativ og velregissert horrorfilm" mener P3 Filmpolitiet.  "Den nye mesteren i skrekkfilm gjør det igjen" skriver Adresseavisen.  "Skremmende bra filmkunst" mener Fædrelandsvennen. I USA mener The New Yorker at filmen er en nær perfekt grøsser.

– Hvis du vil se denne er det best å se den nå på onsdag! Det er så mye god film nå, at jeg har utfordringer med å programmere, sier Jenbergsen,. som ikke har satt opp en nr. 2-forestilling av filmen foreløpig. Det er russerevyen som er årsaken til at det blir onsdagpremiere. Også flere av de siste grøsserne som ble satt opp på Rjukan kino har bare fått én forestilling. Det gjeldeer Helloween og The prodigy, som for øvrig var godt besøkt. 
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia