fbpx

Frivillighetsprisen til Grethe Vrålstad Hansen

Radio Rjukan20. januar 20185min
frivillghetspris2017_c32f

Det var en glad og rørt men likevel svært fattet Grethe Vrålstad Hansen. 
– Tusen hjertelig takk Tinn kommune. Det var veldig hyggelig, sa Vrålstad Hansen og kvitterte med å fortelle om da hun gikk inn i styret.
– Tinn IL kunne vært nedlagt, for ingen ville i styret, sa hun og fortalte litt sa noen ord til minne om Tom Øyvind Tverberg, da de to gikk inn for å lede idrettslaget, som leder og nestleder fordi ingen ville sitte i styret. 

– Jeg skjønner at det er 10.000 kroner i prispenger. Så da har jeg lyst til å gi halvparten til Tinn IL og halvparten til Tinndølan, sa hun, og fikk naturligvis kjempeapplaus fra den fullsatte salen som i et pr timer allerede hadde opplevd prisdryss.

Tinn kommunes frivillighetspris skal være en påskjønnelse for frivillig innsats. Prisen skal synliggjøre frivillighetens egenverdi og samfunnsverdi gjennom å løfte frem gode eksempler på resultater av frivillig innsats. Arbeidet må ha hatt betydning for lokalsamfunnet eller innbyggere i Tinn kommune. I år kom det inn forslag på 5 kandidater til Tinn kommunes frivillighetspris.

I begrunnelsen for årets frivillighetspris, som ble lest opp av kulturstyrets leder Ragnar Gunleiksrud, heter det:

– Prisvinnerne har i alle år lagt ned utallige timer med dugnad og vist et stort engasjement både for Tinn IL, skytterlaget, Atrå samfunnshus, spelemannslaget, ungdomslaget, bygdekvinnelaget og flere andre frivillige lag og foreninger. Der det er et arrangement og aktivitet stiller prisvinner alltid opp for å bidra med hjelp enten det er kaffekoking, vaffelsteiking, utdeling av premier eller koordinator av aktiviteter som tirsdagsrenn på ski i Atrå og ansvar for T2 på Norseman Xtreme Triathlon.

– Prisvinneren har vist et stort engasjement spesielt for barn og unges oppvekstsvilkår i Atrå og bygdene og har også jobbet i mange år på ungdomsklubben. I tillegg til praktisk dugnadsarbeid er også prisvinner særs aktiv med styrearbeid, både som styreleder og som styremedlem i utallige lag, foreninger og organisasjoner opp igjennom årene. bla. styreleder av Tinn IL i 18 år.

Kultur- og oppvekstutvalget håper at årets prisvinnere kan være til inspirasjon for andre frivillige ildsjeler i Tinn kommune og at prisen kommer til glede i det videre arbeidet med frivillighet.

Utvalget mener at årets kandidat er en verdig prisvinner som har gjort og som fremdeles gjør mye for frivilligheten i Tinn kommune. Dette ønsker Tinn kommune å hedre ved å tildele årets frivillighetspris 2017 til Grethe Vrålstad Hansen.

Fakta om Tinn kommunes Frivillighetspris:
Kultur- og oppvekstutvalget er jury og har vurdert kandidatene etter følgende retningslinjer:
Prisen kan gå til:
· En initiativrik person/personer, institusjoner, lokal forening eller gruppe som utfører og har utmerket seg med frivillig innsats og engasjement eller har bedret trivsel og livskvalitet for andre i lokalsamfunnet.
· Prisen skal honorere det frivillige arbeidet som er lagt ned over et lengre tidsrom, et tidsavgrenset prosjekt eller annen aktivitet som er av betydelig omfang.
· Det frivillige arbeidet kan være utført innen alle deler av samfunnslivet.

Frivillighetsprisen består et kunstdiplom laget av kunstneren Liv Solberg Andersen og en gavesjekk på kr. 10.000,- Tidligere års prisvinnere er Jenny og Raymond Hammeren, Titti Øvereng – Rjukan Pensjonistforening, Jørgen og Koldbjørn Sando – Rjukan Speidergruppe, Tommy Storøygard – Rjukan Friidrett og Triatlon og Berit Melby – Atrå/Austbygde speidergruppe.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia