fbpx

Festpremiere for James Bond

Radio Rjukan31. oktober 20155min
kinopremiere4_aa38

Det lå et magisk slør over Rjukan kino før premieren der nesten at var utsolgt før de åpnet dørene fredag. Når James Bond har ""premiere i Tinn er det alltid en av årets to mest populære filmer som er igang. Det viser årsstatistikken garantert også når 2015 summeres opp. Om det er Bølgen eller James Bond som topper når året er omme – det er spørsmålet! Vi setter en knapp på Bond.
Det er allerede solgt mye billetter til neste forestilling, og årets James Bond: Spectre, den 24. i rekken, drar trådene tilbake helt til den første Bond-filmen Dr. No i 1962.

Stilig desset opp i svart var var både kinosjefen og de andre ansatte i verdensteatret, og den røde løperen var dandert med fakkelbokser. I døråpningen stod James Bond selv og tok imot, beklageligvis da bare i form av en stor pappfigur, og kiosksalget fikk strykende før den lenfgste Bond-filmen noensinne, 2,5 timer. 
Her tar kinoens Endre Knutsen og kinomaskiniost Jostein Dullum imot med velkomstdrink.

Det var imidlertid ikke bare James Bond som ikke kom.
Gamlekinosjefen Åge Hermanrud var spesialinvitert, men takket nei.
– Jeg fikk beskjed om at nå var tida kommet for noe annet, og at han skulle bade, sa da fikk vi klare oss sjøl, forteller en smilende kinosjef Endre Knutsen.
Rjukans nye kinosjef synes det er stas å ta imot publikum på Bond og gjøre noe spesielt.
– Jeg har forstått at Bond er store greier i Tinn, så da får vi invitere på rød løper og en velkomstdrink på verdenspremieren, sa Knutsen, og kunne konstatere at folk i alle aldre veltet inn. Mye Vest-Telemarkinger blant annet, hadde tatt turen på kino. Så viktig er nemlig Bond.

– Jammen fikk vi ikke siste billettene, sa en letta Hans Olav Olesrud til Radio Rjukan.
– Ja, hvor havna dere i salen da?
– Vi fikk billetter på bakerste rad. Men der hadde vi flaks, sa Olesrud, som var glad de var såpass tidlig ute.

Hva ble så publikums dom? Etter visningen er det klart at folk hadde likt det de så.
""Årets James bond er en mørk og dyster Bond, men med solide porsjoner gode Bond-replikker og humor. De elleville turene rundt om i verden er der, og bilkjøringa også i en helt ny Aston Martin DB10, som Bond selvfølgelig kjører i elva.
Mer skal vi ikke røpe, enn at det er klassisk Bond, som trekker trådene tilbake helt til den første, og at det er flusst av homages til en lang rekke Bond-filmer. Kort sagt en fest.
Den beste Bond-filmen av Mendes. Den beste hittil. Craigs beste Bond-film. Alt dette ble uttalt etterpå, så da drar vi til med terningkast 6.

Dermed er det bare å komme seg på kino. Og book på nett, dersom du er redd for at det er fullt.

Linker:
Rjukan Kino på internett
Rjukan Kino på facebook

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia