fbpx

Fantastisk Ragafest for Blakk-gutta

Radio Rjukan20. november 201512min
blakk-ragatribute-5_9bdf

Det var mye tinndøler tilstede da den store hyllestkonserten for Raga Rockers ble avholdt onsdag, med plateslippet for den gigantiske Raga-tributesamlinga "Sannhet på boks", som jo er trykket og pakket på CD-fabrikken på Rjukan.
Det medførte at Rjukan ble mye skryt til del, både for innsatsen, gjestfriheten og tilrettelegginga. Raga fikk iløpet av kvelden en hyllest de aldri vil glemme. 
""Men aller størst triumf var det for tinndølbandet Blakk, og vokalist Joakim Landstad som nesten var som en av hovedpersonene å betrakte underveis.

Hele seansen på Rockefeller, som med sine 30 år nå selv er blitt en av hovedstadens og norsk rocks viktigste institusjoner, startet med en liten time langt sett med Blakk, der Joakim Landstad, Viggo Syversen, Ove Bjørtuft og Patrick Andersson var i storform foran et fullsatt Rockefeller i tre etashjer og med alle avdelinger åpne. Etter å ha avsluttet med innlagt ekstranummer i "Ole & Ali" ville publikum ha mer. Oppe på kongetribuenen på galleriet i 2. etasje satt hele Raga, med Michael Krohn i spissen og digga det de så. Dette var kvelden da de skulle hylles uten prestasjonspress, og på scenen skulle etterhvert halve rocke-Norge stå og fremføre sine helt personlige vesjone av Ragas mange klassikere.

""Men da var det klart for litt prat fra hovedpersonene, mediakjendisene Christer Falck og filmskaper Thomas Robsahm. Mediapersonligheten Christer Falck har drevet prosjektet fra start til mål, men ikke uten mange gode hjelpere.
Fra scenen fortalte Falck at det var Thomas Robsahm som i en samtale demimellom hadde kommet med idéen, før Falck hadde satt igang prosjektet som vokste fra én skive med 10 låter, til 20 og tilslutt til 12 skiver, og hele Raga Rockers katalog i coverversjoner av Norges største artister. 
– Det er en fordel å ha ADHD når man holder på med slikt, erklærte Falck, og takket rjukanbandet Blakk for innsatsen både bak og på scenen.
– Rjukanbandet Blakk er uten tvil Norges beste Raga-tributeband, og Joakim Landstad tolker Michael Krohn så godt at Michael trodde det var han sjøl som sang da han hørte Teppe første gang, sa Falck, som fortsatte faktisk med å skryte av Rjukan.
– Jeg har selv vært på Rjukan og pakka ferdig CD- og LP-boksene, og opplevde å få fantastisk hjelp på CD-fabrikken og av en kjempegjeng fra Rjukan. Jeg må si jeg har fått utrolig sansen for Rjukan etterhvert, altså, sa Falck, noe som faktisk ble møtt med stormapplaus fra den fullsatte salen på den kommentaren.

                                                Tidligere saker om Raga-tributeboksen:

                                                         Raga-tribute pakkes på Rjukan 

                                                       Hektisk pakking av  Raga-samler

Sannynligvis er det ikke siste gang vi har sett navnet Christer Falck i Rjukan-sammenheng etter dette.

Deretter dro man igang tidenes hyllestshow, der en for kvelden sammensatt supergruppe stod i spissen for å backe artisyter som skiftet scenn i forrykende fart. Jo Nesbø, Alex Rosén, Seigmen, Cocktail Slippers og en stor mengde norske artister ga glimrende versjoner av kjente Raga-klassikere.


For mange var Anneli Drecker et høydepunkt, og da i duett med vår egen Joakim Landstad! Jokke fikk også briljere med å fremføre en av Ragas vanskeligste låter, ifølge konfransieren som var erklært Norges og spesel Nord-Norges største Raga-fan. 
Det var i det hele tatt en fantastisk kveld, med den ene overraskelsen etter den andre, men kveldens høydepunkt var likevel uten vil Åse Kleveland.
""– Hele backstage har vært starstruck i hele kveld, det har vært et selfiekjør uten like, fikk vi vite, før den tidligere kulturministeren ble en hyllest en dronning til del.
Åse har laget en allerede legendarisk versjon av ragaklassikeren "Fritt liv", som hun også har fåptt laget video til som fronter utgivelsen, der den sportsbilinteresserte popdronninga kjører en AC Cobra. Låta fremførte hun fra scenen til en enorm stemning fra salen. Den dama kan rocke!
Etter framføringa eksploderte Rockefeller i taktfaste Åse-rop, som etterhvert ble rungende Raga-rop etterhvert som lyskasterne falt på hovedpersonene på galleriet, som reiste seg for å motta hyllsten.
Publikum ga seg ikke, og trodde og håpet de skulle klare å få Raga selv på scenen som en avslutning, men slik ble det altså ikke. Det hadde vel vært umulig, selv for Raga Rockers, å toppe det som publikum nettopp hadde fått se.


Men en helt uforglemmelig kveld var ikke slutt på Rockefeller. Christer Falck langet individuelt nummererte LP- og CD-samlinger til den store gullmedalje, og LP-boksen som koster 2.000 kroner i merch-kiosken fikk bein å gå på. Mange ville ha en forsettelse å den euforiske hyllestkvelden.
Falck selv var strålende fornøyd, men fattet, og holdt hele tida styr på butikken, som uten vil er blitt en pengemaskin.
Raga-fansen som vokste opp på 80- og 90-tallet er nemlig ikke hverken blakke eller står med lua i handa. De har lomma fulle av gryn og ståler, som Raga ville sagt det. Kort sagt et takknemlig publikum å lage supersamler for.

""Nå blir restopplaget fors amlinga å få kjøpt i utvalgte plateforretninger (2.500,- for LP-boksren og 1.500,- for CD-boksen), men du burde ikke vente for lenge, for dette er en helt unik samler, som vil bli bortimot umulig å få tak i om kort tid. Det er bare 3-400 igjen å oppdrive.
Radio Rjukan har skaffet seg samleren, og kan opplyse at vi vil bruke mye låter derfra i tida som kommer.
Endel låter er helt unike tolkninger av Norges viktigste inspirasjonskilde for rock- og punkband som skriver på norsk. Nå har de endelig fått en hyllest som er dem verdig – i en samlere som er intet mndre enn en verdensrekord, og som har et Rjukanstempel so m også gjør den til noe som gjør seg ekstra godt i de tinnske hjem.

Se bilder fra artistbloggen

Tidligere saker om Raga-tributeboksen:
Raga-tribute pakkes på Rjukan 
Hektisk pakking av  Raga-samler

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia