fbpx

Evenpé med smakebit fra ny skive

Radio Rjukan19. november 20153min
evenpe-foto-johnny-leo-johansen-1_28b6

Evenpé, eller Even Pedersen, som også er kjent fra sitt bandprosjekt kvartetten "Baskerland", er vaskeekte tinndøl med bakgrunn fra Miland og Atrå, som nå studerer på Norges Musikkhøgskole i Oslo. Allerede som 11-åring begynte han å spille fele.
Med mye folkemusikk i blodet har han beveget seg over i norskspråking folk-rock og visesang.

""Den nye skiva er basert på en bok utgitt første gang i 1916, med samme navn som albumet har fått,, "Syng meg hjem". Even fant ut at han ville skrove musikk til noe nav tekstene i denne klassiske viseboka, som handler om livet til sjøs, ogh betydningen av å komme seg hjem innimellom.
Ti tekster fra denne boka, deriblant den nye singelen om det nådeløse "Havet" danner utgangspunktet for prosjektet, og singelen vil Evenpé skal gjøre at du idag har flyktningene som i dag reiser over sjøen til Europa i bakhodet.
– Om alle ofrene havet krever, og hvordan dekan høre havet synge din gravsang, sier han til plateselskapets pressemelding.

Albumet har plateslipp i januar, mens singelen nå er tilgjengelig for nedlasting og kjøp, opplyser plateselspaet ta:lik i en pressemelding.

""Linker:
Evenpés band Baskerland 
Evenpé på facebook
Even Pedersen på facebook
Evenpé på Websta
Evenpé på Instagram
 

Fotos: Johnny Leo Johansen

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia