fbpx

Eric Clapton på Rjukan Kino

Radio Rjukan8. mai 20233min
clapton

Det er en meget spesiell verdenspremiere som kan oppleves på Rjukan 25. mai.
I 1990 og 1991 spilte Eric Clapton 24 konserter i Royal Albert Hall som har blitt legendariske for fansen. I løpet av disse 24 konsertene hadde han med seg forskjellige artister, setlister og et fullt orkester – og nå kommer det en eksklusiv versjon til kino – men den vises på Rjukan kino bare én gang – onsdag 24. mai.

Nå kan Eric Clapton-fans bare krysse av i almanakken og kjøpe seg billett! Over 30 år etter innspillingen har filmen blitt redigert ut fra originalt arkivmateriale og remastret i Dolby Atmos og 5.1 surroundlyd for å bli den ultimate kinoopplevelsen.

– Her får du høydepunktene og i alt 17 låter fra alle konsertene fra 1990 og 1991, sier kinosjef Robert Jenbergsen, som håper mange har lyst til å se denne unike konsertopplevelsen.

Han har tenkt å lage litt ekstra rundt forestillingen, og han håper jo at det blir fullt hus.
– Det hadde vært moro. jeg veit det er mange Clapton-fans i Tinn, og dette er jo en unik måte å oppleve noe som ble spilt inn i den berømte konsertsalen for over 30 år siden, mener han.
– Du får se Eric Clapton som du aldri har sett ham, og hvis du sjekker traileren, så er bare den til å få gåsehud av, så kjenn din besøkelsestid, oppfordrer Jenbergsen.

Filmen inkluderer 17 låter fra Claptons repertoar som viser Clapton på sitt mest fengslende mens han samarbeider med musikere i verdensklasse.

Det er fremførelser med Michael Kamens orkester og hans rockeband, hans kjente hits som inkluderer «Wonderful Tonight», «Layla», «White Room» og «Cocaine”, samt sjeldne godbiter som «Knocking on Heavens Door» fremført med Phil Collins. Claptons kjærlighet til blues kommer tydelig frem når han deler scene med legendariske bluesmusikere som Albert Collins og Buddy Guy mens de fremfører klassikere som «Black Cat Bone» og «My Time After a While».

Filmen er utekstet og vises bare én gang.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia