fbpx

Episke del to av Dune

Radio Rjukan1. mars 20242min
rev-1-DUN2-38301r_High_Res_JPEG

– Gjør deg klar til fortsettelsen! Klart vi har enorme forventninger til den episke fortsettelsen på denne historien som treffer sterkt på alle måter, mener kinosjef Robert Jenbergsen.

Den er en av de historien som er blitt kalt ufilmelig, Frank Herberts Dune. Selv om David Lynch ga seg i kast med den i 1984, er det en film han ikke vil være ved, siden han ikke hadde kunstnerisk kontroll.

Men da canadiske Denis Villeneuve tok fatt på Dune, var den en av filmen som vekket folk til å gå på kino igjen etter koronapandemien, og til gode kritikker. Sagaen fortsetter når Villeneuve har tatt fatt på «Dune: Part Two», med et stort stjernelag av internasjonale skuespillere.

Filmen er oppfølgeren til Dune som fikk hele seks Oscar-statuetter i 2021. Den skulle vært ute på kino høsten 2023, men ble utsatt på grunn av manusforfatter-streiken i Hollywood. Dermed er del to for seint ute til å være med i årets Oscar-race.

I «Dune: Part Two» forenes Paul Atreides (spilt av Timothée Chalamet) med Chani (Zendaya). I sin jakt etter hevn mot konspiratorene som ødela hans familie, står han foran et valg mellom sitt livs kjærlighet og universets skjebne. Paul vil gjøre alt for å forhindre en fryktelig fremtid kun han kan forutse.

Filmen har litt av an cast, med både returnerende stjerner, inkludert en rekke Oscar-vinnere og nominerte. Vi kan nevne Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Austin Butler, Florence Pugh, Dave Bautista, Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling og Javier Bardem.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia