fbpx

En stor feelgood Oscarfavoritt

Radio Rjukan8. februar 20242min
theholdovers

Selv om «Oppenheimer» er filmen som nok henter flest Oscars natt til 11. mars, så er den største favoritten til å ta beste mannlige hovedrolle paul Giammati for sin rolle i «The Holdovers» som har premiere på fredag. Filmen har imponerende 8,1 på imdb og vanvittige 97% på rottentomatoes og er visstnok en komiperle med skikkelig hjerte. Filmen er foreløpig satt pp fire ganger fra fredag.

Filmen er et hjertevarmt og rørende drama som gjenforener regissør Alexander Payne (Sideways, Nebraska, Election, The Descendants, Downsizing…) med skuespilleren Paul Giamatti i en film som allerede har vunnet to Golden Globes og tre Critics Choice awards, og som nå er nominert til fem Oscars. P3 Filmpolitiet triller terningkast 6 og kaller den «fantastisk morsom og rørende», Morgenbladet sier du bare skal «lene deg tilbake – for du blir belønnet», Dagsavisen kaller den «førsteklasses feelgood». Den engelske storavisa The Guardian og norske Cinema.no kaller den begge brilliant, mens filmtidskriftet empire skriver den er «strålende og hjertevarm» – alle til toppkritikker.

Satt til 70-tallet ved Barton Academy, møter vi den gretne læreren Paul Hunham (Paul Giamatti), mislikt av både kolleger og elever. Paul blir motvillig valgt til å bli igjen på campus over juleferien, for å passe på én elev som ikke får reist hjem til jul. De blir bare tre igjen; Paul, kantinedamen Mary (Da’Vine Joy Randolph), og den utagerende eleven Angus (Dominic Sessa) – tre svært ulike personer som i løpet av ferien oppdager at de faktisk har en del til felles.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia