fbpx

Dune har verdenspremiere onsdag

Radio Rjukan15. september 20212min
dune-posters

Dune, som ble filmet av David Lynch i 1984, forteller historien om Paul Atreides, en ung mann som må reise til den farligste planeten i universet for å sikre fremtiden til familien og folket sitt.

En mytisk og følelsesladet heltereise. Dune forteller historien om Paul Atreides, en ung mann begavet med mystiske evner og profetiske visjoner og forutbestemt til å bli leder for å gjenopprette freden blant de stridende adelsfamiliene som i generasjoner har kjempet om makten for å kontrollere verdens mest dyrebare ressurs – et verdifullt krydder som kan forlenge livet.
Når ondskapsfulle krefter eksploderer i konflikt om eneretten til tilgangen på krydderet, må Paul overkomme farer og ondsinnede planer mot ham for å sikre fremtiden for familien og folket hans. Han må våge seg inn i en verden der bare de som kan overvinne frykten, vil overleve.

Alt den Oscarnominerte canadiske regissøren Denis Villeneuve tar i blir gull. Det har vært regelen for regissøren som har hentet et større og større ry for sine filmer, sist Blade Runner 2046, og før det blant annet Prisoners, Sicario og Arrival.

Og det ser ut som om Villeneuve innfrir. Kritikkene er gode, og starten på 8,7 på imdb-ratingen er svært god.
I Denis Villeneuves Dune møter du Paul Atreides i Timothée Chalamets skikkelse, i tillegg til Jason Momoa, Rebecca Ferguson, Oscar Isak, Javier Bardem, Josh Brolin, Charlotte Rampling og mange flere kjente skuespillere. Kritikerne har vært fra seg av begeistring, og delt ut 5 og 6’ere i fleng. Åtte minutter trampeklapp i Cannes-festivalen sier også sitt.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia