fbpx

Den Store Kinodagen lørdag

Radio Rjukan3. november 20237min
sulis8

Lørdag er det Den Store Kinodagen, som alltid første lørdag i november og kino-sjef Robert Jenbergsen har satt opp seks filmer som han tror vil interesse tinndøler til å dra på kino for halv pris.

– Vi har seks filmer på programmet i år som vi for så vidt pleier å ha. Vi starter dagen med Paw Patrol for de yngste.

– Og så har vi da filmer på løpende bånd etter det. Det er jo da førpremiere på den store julefilmen for barn og familier i år som er Den første julen i Skomakergata. Den kommer ganske tidlig ut på den store kino-dagen, fordi vi synes det er en fordel å sette opp filmen tidlig, slik at folk kommer seg ut og kommer seg på kino. Da får de også kanskje lyst til å se mer film når de først er i byen da. Så det synes vi er lurt å sette opp trekkplasteret med førpremiere tidlig.

– Det blir spennende om den slår til, for det er jo ikke ungene som husker Skomaker Andersen og Tøfflus. De minste barna. De har ikke noe forhold til dette her. Men foreldrene og besteforeldrene har jo gjennom generasjoner opplevd Skomakergata og Skomaker Andersen på NRK. Og har jo alle gode minner ifra den tida, forhåpentligvis. Jeg har det selv, og jeg gleder meg veldig til denne filmen. Det er jo ikke en tv-serie vi får presentert på kino, men en film, forklarer Jenbergsen.

– Vi har jo stor og god erfaring med førpremierer på Den Store Kinodagen, som breaker julens familiefilmer. Å kunne vise den type film gir en pangstart på visningene som førpremiere, det er viktig.Og det viser jo billettsalget allerede. Så hvis du har lyst til å se Skomaker Andersen må du ikke drøye lenge. Men for de som misser på den, så går det en forestilling på søndag også, men da til ordinær pris.

– Og en annen film som akkurat har begynt å gå nå i det siste, det er jo da Trolls, den nye vi trommer sammen – musikkfilmen som er en utrolig gladpop og fargerik film. Og så er det noen som har ønsket seg en reprise av Barbie. Veldig voksne folk har ønsket seg det faktisk. Så da innfrir jeg jo det ønsket og leverer en reprise av Barbie-filmen for de som ikke har fått med seg dette vidunderlige eventyret på lørdag ettermiddag.

– Så følger vi opp med den norske storfilmen Sulis 1907. Det er jo en kjempegod film som jeg mener alle bør få med seg. Den er viktig når man tenker på hva fagforeningsarbeid har gjort for det norske arbeidslivet opp igjennom. Og så er det jo en god film også. Den er veldig dramatisk og bra. Så jeg synes det er en god story og en underholdende film.

– Og så er det da «Five Nights at Freddy’s» som vi avslutter med halv ti på kvelden, som siste film. Den har jo premiere nå. Den topper nå kinolista både i Norge og USA, så jeg har også fått inntrykk av at det er mange gamere der ute som kjenner til konseptet Five Nights at Freddy’s og som gleder seg til å se en skrekkfilm basert på dette spillet. Og det er veldig gøy, selv om jeg ikke har hørt om dette før. Så får vi se da hvordan ungdommen tar imot denne her filmen. Så det blir jo veldig spennende.

– Det som er også nytt av året er at det blir et samarbeid med Marispelet. De kommer på besøk og vil ha utstilling på Rjukanhuset og bruktmarked. Og de vil også holde kafé på Kinokaféen, slik at vi har dørene åpne inn til Kinokaféen på lørdag. Og der blir det også muligheter for litt servering. Så dette tror jeg blir en alle tiders kinodag på Rjukan Kino nå på lørdag.

– Så nå håper jeg på fulle saler hele dagen. Jeg håper alltid på fulle saler. Det er så mye morsommere å se på film også når salen er full av entusiastiske kinogjengere, med masse popcorn og gøy! Jeg gleder meg!

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia