fbpx

Den sjette Jurassic-filmen

Radio Rjukan10. juni 20222min
jurassic-dominion

«It all started here» er undertittelen til Jurassic World Dominion. Det er snart 30 år siden den første filmen Jurassic Park ble laget av Steven Spielberg, basert på den geniale romanen av forfatter og regissør Michael Chrichton som døde så altfor tidlig i 2008.

Jurassic Park-filmen var en av tidenes mest innspillende å kino, og har etter 5 re-releaser en total på nesten elleve milliarder kroner på kino. Og de fire andre filmen som er kommet etter er alle blitt suksesser. De to siste større suksesser enn den opprinnelige. Tilsammen har de fem filmene spilt inn – hold deg fast: vanvittige 40 milliarder kroner – bare på kino!

Så det er ikke rart det kommer en sjette film nå, fire år etter Jurassic World: Fallen Kingdom. Det som er rart er at det sies at dette er den siste som kommer. Så blir det opp til hver enkelt om de vil tro på det. Hvis denne tjener inn 16 milliarder på kino på et budsjett på tiendedelen, så kommer det nok både nr. 7 og 8, tenker Hollywood garantert.

Felles for dem alle er at det du kan vente deg på kino fra fredag er et «pustfrarøvende» eventyr avslutter den nye trilogien, hvor gamle kjente fjes dukker opp. Jada, her er Sam Neill, Laura Dern og Jeff Goldblum i skjønn forening med Bryce Dallas Howard og mannen med tinndølslekt Chris Pratt.

Det er fire år siden Isla Nublar ble tilintetgjort, og dinosaurene lever nå side om side med mennesker over hele verden. Den skjøre balansen vil utfordre og forme fremtiden – vil mennesket klare å være planetens regjerende rovdyr, nå som den deles med verdenshistoriens farligste skapninger?

Den episke trilogien avsluttes med Jurassic World: Dominion. I siste kapittel smeltes universet sammen med Jurassic Park-serien, og fansen vil få et gjensyn med ikoniske karakterer som Alan Grant (Sam Neill), Ellie Sattler (Laura Dern) og Ian Malcolm (Jeff Goldblum).

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia